«Ο αντίκτυπος της μη ολοκλήρωσης θα είναι τραγικός για συλλόγους και λίγκες»

Τη σημασία του να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ακόμα και χωρίς την παρουσία κόσμου, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο αντίκτυπος για τις ομάδες και τις λίγκες θα είναι τεράστιος, επανέλαβε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι οι ομάδες και οι λίγκες πρέπει να βρουν τον τρόπο αυτό να γίνει πράξη, ακόμη και χωρίς θεατές στα γήπεδα.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το αντίκτυπο θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση», επεσήμανε.

Αναφορικά με το τι θα συμβεί με το Champions League και το Europa League (που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό), τόνισε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους

τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ