aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤι ώρα τελειώνει η μετεγγραφική περίοδος στα μεγάλα πρωταθλήματα

Τι ώρα τελειώνει η μετεγγραφική περίοδος στα μεγάλα πρωταθλήματα

Η 31η Αυγούστου συνιστά την transfer deadline day, δηλαδή την τελευταία μέρα της θερινής μετεγγραφικής περιόδου στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Το σίριαλ Κιλιάν Εμπαπέ θα βρει οριστική κατάληξη (αν και μάλλον την έχει βρει), η Γιουβέντους θα βρει διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο (αν και μάλλον τον έχει βρει στο πρόσωπο του Μόιζε Κεν) και η Μπαρτσελόνα θα διώξει κι άλλους παίκτες για να σωθεί (και ίσως σωθεί).

Τι ώρα κλείνει το μετεγγραφικό «παράθυρο» στα κορυφαία πρωταθλήματα
Η Ρεάλ έχει περιθώριο να προσπαθήσει να αγοράσει τον Εμπαπέ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), αφού τότε τελειώνει η μετεγγραφική περίοδος στη La Liga. Αν η Παρί τελικά πει το «ναι» στους «μερένγκες», τότε έχει μία ώρα παραπάνω χρονικό περιθώριο να βρει τον αντικαταστάτη του Γάλλου, αφού οι μεταγραφές στη Ligue 1 τελειώνουν στις 2:00.

Οι ομάδες της Premier League μπορούν να ενισχυθούν μέχρι τη 1:00, ενώ εκείνες της Serie A πρέπει να ολοκληρώσουν τις μετεγγραφές τους νωρίτερα, μέχρι τις 21:00 ώρα Κύπρου. Όπως κάθε καλοκαίρι, το κορυφαίο πρωτάθλημα που κλείνει νωρίτερα το «παράθυρο» είναι η Bundesliga, που φέτος ρίχνει «αυλαία» στις 18:00.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις
Αν μία μετεγγραφή δεν ανακοινωθεί μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο δεν σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί. Εξάλλου, αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και λόγω περιορισμών για τον κορωνοϊό, δεν θα ταξιδέψουν στην έδρα της νέας ομάδας τους για εξετάσεις, υπογραφές και φωτογραφίες, αλλά θα στείλουν υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Αν αυτό κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές εγκαίρως, τότε η μετεγγραφή θεωρείται έγκυρη, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ανακοίνωση ή αυτή εκδοθεί αργότερα.

Επιπλέον, υπάρχουν και ορισμένα πρωταθλήματα που διαθέτουν άλλη καταληκτική ημερομηνία για τις μετεγγραφές. Για παράδειγμα, στο MLS το «παράθυρο» έκλεισε στις 5 Αυγούστου, αν και οι σύλλογοι επιτρέπεται ακόμα να αποκτήσουν παίκτες με τη μορφή δανεισμού. Στη Ρωσία οι μετεγγραφές τελειώνουν την επόμενη Τρίτη (7/9) και μία ημέρα αργότερα εκείνες στην Τουρκία. Σε Μεξικό και Πορτογαλία τα περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού το «παράθυρο» κλείνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η Αυστραλία θα περιμένει παίκτες μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ