aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΣυμμαχία FIFA-UEFA και νέο Champions League για... δέκα χρόνια!

Συμμαχία FIFA-UEFA και νέο Champions League για… δέκα χρόνια!

Διόλου τυχαίο δεν ήταν το εμφατικό άδειασμα της FIFA στα σχέδια των «μεγάλων» για την European Super League, απειλώντας με κυρώσεις τους ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Όπως αποκαλύπτει ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Cope», υπήρξε προσέγγιση μεταξύ του προέδρου της διεθνούς συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο και του ομολόγου του στη UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ενόψει του ορατού κινδύνου της νέας διοργάνωσης, μετά και το τρίωρο ραντεβού των προέδρων Γιουβέντους (Αντρέα Ανιέλι) και Ρεάλ Μαδρίτης (Φλορεντίνο Πέρεθ) στο Τορίνο.

FIFA και UEFA θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, την ώρα που συνεχίζονται οι διεργασίες για την European Super League αλλά, ταυτόχρονα, υπάρχουν τρεις εθνικές ομοσπονδίες (Αγγλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας) οι οποίες, εν ονόματι της UEFA, έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πέντε συλλόγους (Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε) για τη νέα αλλαγή στο Champions League, η οποία όμως δεν θα ισχύσει για τη συνήθη τριετία, αλλά για… δέκα χρόνια (2024-2034)!

Την ίδια ώρα, η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) παίζει σε δύο ταμπλό, αφού ακούει τους «μεγάλους» για την European Super League, αλλά διαπραγματεύεται και με την UEFA, με στόχο να βρει περισσότερα χρήματα (αυτός, άλλωστε, είναι πάντα ο στόχος) για τη νέα, σούπερ διοργάνωση, ανεξαρτήτως αν θα είναι μια νέα ή το ήδη υπάρχον Champions League.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και των διεργασιών…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ