aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΣήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της η Ρόμα του… άχαστου Μουρίνιο! (vid)

Σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της η Ρόμα του… άχαστου Μουρίνιο! (vid)

Έγραψε ιστορία η Ρόμα! Οι «τζαλορόσι» χρειάστηκαν ένα υπέροχο τέρμα του Τζανιόλο στο πρώτο ημίχρονο, όπως και την τύχη μαζί τους, για να λυγίσουν τη Φέγενορντ (1-0) και να κατακτήσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες οι Ολλανδοί στο δεύτερο μέρος του τελικού του Europa Conference League, που είδαν τον Ρουί Πατρίσιο να κάνει μεγάλη εμφάνιση αλλά και τα δοκάρια να τους σταματάνε δύο φορές!

Πρώτος χαμένος τελικός στην ιστορία της Φέγενορντ που είχε 3/3 πριν από αυτόν στα Τίρανα, συνεχίζει απόλυτος ο… special one Ζοσέ Μουρίνιο που μετράει 5 κατακτήσεις σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς.

Το ματς

Με εμφανέστατη διάθεση να μην πάρουν ρίσκα, έχοντας κοντά τις γραμμές τους και χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα ψηλά στο γήπεδο ξεκίνησαν στον τελικό οι δύο ομάδες. Η Φέγενορντ είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά και ανούσια κυκλοφορία με τη Ρόμα να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως ο Μκιταριάν ήταν ανέτοιμος, δεν πατούσε καλά και αποχώρησε στο 17’ με τον Μουρίνιο να ρίχνει στο ματς τον Ολιβέιρα και τη Ρόμα να αλλάζει πρόσωπο. Από το 25’ και έπειτα οι «τζαλορόσι» έλεγξαν τον ρυθμό, άρχισαν να παίρνουν μέτρα και προσπαθούσαν με μπαλιές στην πλάτη των στόπερ να απειλήσουν.

Μία δεν πέρασε, η δεύτερη επίσης, αλλά η τρίτη ήταν… φαρμάκι με τον Μαντσίνι να παίζει στην πλάτη του Τράουνερ και τον Τζανιόλο να στοπάρει πρώτα με το στήθος και στη συνέχεια με άψογο τσίμπημα, νίκησε τον Μπάιλοου για το 1-0. Το γκολ αυτό αύξησε την ένταση και το τέμπο, με την Φέγενορντ να απειλεί στο 41’ όταν ο Κόκτσου έπιασε γεμάτο σουτ από τα 25, τουλάχιστον, μέτρα με τον Πατρίσιο να μην κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, αλλά να μπλοκάρει τελικά με διπλή προσπάθεια με το σκορ να μένει ως έχει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Τελείως διαφορετική η εικόνα του δευτέρου μέρους. Η Φέγενορντ μπήκε με τα… μπούνια στο ματς, κυριαρχώντας και έμοιαζε ζήτημα χρόνου να βρει το γκολ. Μόλις στο 48’ ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του αλλά το αριστερό δοκάρι τον έσωσε, με τον Κόκτσου να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει, όμως ο Πατρίσιο έδιωξε εντυπωσιακά. Στα… καπάκια ο Πορτογάλος κίπερ έκανε ακόμη μία εντυπωσιακή επέμβαση στη σουτάρα του Μαλάσια, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει και στο δοκάρι.

Οι Ολλανδοί πίεζαν ασφυκτικά, είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τη Ρόμα, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο βρήκε μια απίστευτη φάση από το πουθενά με τον Έιμπραχαμ να πάει να βγει τετ-α-τετ, τον Σένεσι να τον τραβάει αλλά να μην πέφτει και τον διαιτητή προς απορία όλων να δείχνει «παίζετε». Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Φέγενορντ είχε νέα μεγάλη φάση για να σκοράρει, με τον Σμόλινγκ να γλιστράει και τον Ντέσερς να βγαίνει απέναντι από τον Πατρίσιο αλλά ο Ιμπάνιες με σωτήριο τάκλιν κράτησε το προβάδισμα για την Ρόμα.

Ο Μουρίνιο φρέσκαρε άξονα και μπακ με Σπινατσόλα, Βερετού (αντί των Ζαλέφσκι, Τζανιόλο) με τον Σλοτ να απαντάει με Πέντερσεν και Λίνσεν. Ο Βερετού απείλησε με μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Μπάιλοου το έβγαλε, με την Ρόμα να κλείνεται όλη πίσω στη συνέχεια και να δίνει την κατοχή στη Φέγενορντ, η οποία έπαιζε πολύ ψηλά στο γήπεδο. Αυτό, βέβαια, είχε τον κίνδυνο να βρει χώρους η Ρόμα όπως συνέβη στο 85’ αλλά ο Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ! Τα λεπτά περνούσαν, η Φέγενορντ όσο και να το πάλευε δεν μπορούσε να βρει το γκολ, με την Ρόμα να αντέχει ως το φινάλε και το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους Ιταλούς να κατακτούν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ