aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΥπ. Οικονομικών Ιταλίας: «Γιατί αφαίρεση βαθμών στη Γιουβέντους και όχι κατάσχεση του γηπέδου;»

Υπ. Οικονομικών Ιταλίας: «Γιατί αφαίρεση βαθμών στη Γιουβέντους και όχι κατάσχεση του γηπέδου;»

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τη Γιουβέντους και την αθλητική δικαιοσύνη πήρε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζακάρλο Τζορτζέτι.

Οι Μπιανκονέρι, ως γνωστόν, κατηγορούνται για παραβίαση νόμου χωρίς να υπάρχει καν ο νόμος. Σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, στην Ιταλία όμως μπορεί. Και αφού κατηγορούνται για παραβίαση νόμου αν και αυτός δεν υπάρχει, περιμένουν την προσεχή Δευτέρα (22/5) για να μάθουν τι αφαίρεση βαθμών θα υπάρξει. Τον Ιανουάριο, υπενθυμίζουμε, είχαν τιμωρηθεί με -20, τον Απρίλιο αυτό ακυρώθηκε για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και στις 22 του μήνα θα έχουν νέα ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει προκαλέσει άπειρες συζητήσεις στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή δεν υπάρχει νόμος για το θέμα plusvalenza, η οποία εν τω μεταξύ είναι τακτική που ακολουθούν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες. Και επιχειρήσεις. Δεύτερον, επειδή η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη παραμένει στον Μεσαίωνα, με τους νόμους να μην ανανεώνονται ποτέ. Οπως δεν ανανεώνεται και το σύστημα μέσα στο οποίο λειτουργεί η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη. Εκεί όπου, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, δεν είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Είσαι ένοχος και πρέπει να βρεις εσύ τον τρόπο για να αποδείξεις ότι είσαι αθώος.

«Γιατί αφαίρεση βαθμών και όχι κατάσχεση του γηπέδου;»

Οπως και να έχει, είναι ένα θέμα για το οποίο μίλησε τώρα και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζακάρλο Τζορτζέτι, λέγοντας τα εξής: «Αν η Γιουβέντους, ξαναλέω αν, γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, η Γιούβε αλλοίωσε τον ισολογισμό της, γιατί να αφαιρεθούν βαθμοί; Γιατί να μην γίνει κατάσχεση του γηπέδου; Θα πρέπει να λειτουργούμε όπως με τις επιχειρήσεις».

Και αφού είπε την… ιδέα του, στη συνέχεια εστίασε στην αθλητική δικαιοσύνη: «Θα πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα. Είναι μέσα στο πλάνο μας ως κυβέρνηση να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να λειτουργούν ακόμη με νόμους της δεκαετίας του ’60. Οπως δεν γίνεται το να επιλέγει τους αθλητικούς δικαστές και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς ο εκάστοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ολα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν. Εχουμε φτάσει στο σημείο οπαδοί ομάδων να πανηγυρίζουν για τα ονόματα του εισαγγελέα ή των δικαστών επειδή καταλαβαίνουν αμέσως ότι θα τιμωρήσουν κάποια άλλη ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ