aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΒρέθηκε θετικός στην κοκαΐνη, τιμωρήθηκε με 12 χρόνια και επιστρέφει στη δράση στα 46 του

Βρέθηκε θετικός στην κοκαΐνη, τιμωρήθηκε με 12 χρόνια και επιστρέφει στη δράση στα 46 του

28 Σεπτεμβρίο 2007. Γένοβα. Η Σαμπντόρια υποδέχεται την Ιντερ και βασίζει τις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα στον επιθετικό της. Τον τρίτο σκόρερ της ιστορίας της, πίσω μόνο από τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλούκα Βιάλι.

Ο Φλάκι, για τον οποίο ο λόγος, χτυπάει την πόρτα της εθνικής Ιταλίας, αλλά τελικά τα πράγματα θα εξελιχθούν αλλιώς… Τα αποτελέσματα του αντιντόπινγκ κοντρόλ, μετά το ματς, σοκάρουν το ιταλικό ποδόσφαιρο: Θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Συνέπεια αυτού; Ο διετής αποκλεισμός.

Θα φύγει από τους Γενοβέζους, θα υπογράψει στην Εμπολι το καλοκαίρι του 2008 και στις 27 Φεβρουαρίου 2009 επιστρέφει στη δράση. Για πολύ λίγο όμως… Τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα πάρει μεταγραφή στη Μπρέσια και λίγους μήνες μετά έρχεται το νέο χτύπημα: Ξανά θετικός στην κοκαΐνη.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο, πλέον, αποφασίζει να τελειώσει τον Φλάκι, ο οποίος τιμωρείται με αποκλεισμό 12 χρόνων! Ετσι, στα 34 του η καριέρα του λαμβάνει άδοξο τέλος. Ή μήπως όχι;

Ο Ιταλός επιθετικός περνάει αυτά τα 12 χρόνια προσπαθώντας να παραμείνει κοντά στο ποδόσφαιρο. Γυμνάζεται, προπονείται μόνος του και επιχειρεί να συνεργαστεί με διάφορες ομάδες. Τα τελευταία χρόνια, τελικά, δουλεύει στην Signa 14, ερασιτεχνική ομάδα της Τοσκάνης. Προπονεί τους μικρούς από Δευτέρα ως Παρασκευή αλλά την Κυριακή δεν μπορεί να μπει στα γήπεδα. Ούτε καν ως θεατής, ούτε καν για να συνοδεύσει τον γιο του. Μέχρι που θα πάρει, τελικά, τη μεγάλη απόφαση: Επιστρέφει στη δράση!

Το στοίχημα με τον πρόεδρο και τους φίλους

Η Signa 14 ανακοίνωσε πριν τέσσερις μέρες το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Σε αυτό, βρίσκεται και το όνομα του Φραντσέσκο Φλάκι. Στα 46 του χρόνια, ο παίκτης που τελείωσε άδοξα από το ιταλικό ποδόσφαιρο, επιστρέφει σε αυτό. Και επιστρέφει σε μια ερασιτεχνική ομάδα, οι παίκτες της οποίας έχουν γεννηθεί μετά το 2000. «Η τιμωρία μου λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Θα εκμεταλλευτώ όλο αυτό τον χρόνο ως τότε για να ξαναβρώ τη φόρμα μου. Ολα αυτά τα χρόνια έχω παίξει μόνο σε 5×5 ή 8×8. Προφανώς δεν είμαι έτοιμος για να βγάλω 90λεπτο, αλλά με την εμπειρία μου και την ποιότητά μου θα ανταποκριθώ κόντρα σε πιο γρήγορους αντιπάλους», λέει ο ίδιος.

Οσο για τον λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει; «Ο πρόεδρος της Signa 1914 και οι φίλοι μου, μου έλεγαν ότι δεν μπορώ πλέον να παίξω. Από τον Ιανουάριο θα τους διαψεύσω», λέει και προετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαρο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ