aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΤζιανλούκα Λαπαντούλα: O Ιγκουαΐν των «φτωχών»

Τζιανλούκα Λαπαντούλα: O Ιγκουαΐν των «φτωχών»

Tα «δελφίνια», για τα πλέι-οφ ανόδου της Serie B, επικράτησαν της Νοβάρα εκτός έδρας 0-2, στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Περουβιανό επιθετικό να σημειώνει το πρώτο και να δίνει την ασίστ για το δεύτερο γκολ.

Πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, έχοντας βρει δίχτυα 28 φορές μέχρι στιγμής, ο Λαπαντούλα(1.78, 69 κιλά) βρίσκεται στο στόχαστρο της Νάπολι, η οποία έχει και το προβάδισμα για την απόκτησή του, της Λάτσιο αλλά και της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Έχοντας αγωνιστεί πριν την Πεσκάρα σε 10 διαφορετικές ομάδες και πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ατλέτικο Ρόμα, το Σαν Μαρίνο και η Νόβα Γκόριτσα αλλά και έχοντας δοκιμαστεί σε διαφορετικές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο, από εξτρέμ μέχρι επιτελικός, φορώντας ακόμα και τα γάντια του τερματοφύλακα, ο 26χρονος (7/2/1990), βρήκε τον «σωστό» δρόμο και τραβάει πάνω του τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής ελίτ.

Γεννημένος στο Τορίνο από μπαμπά «Pugliese» (από τον νομό της Απούλιας που έχει πρωτεύουσα το Μπάρι) και μαμά Περουβιανή, ο Τζιανλούκα μεγάλωσε «βαμμένος μπιανκονέρο». Ίνδαλμά του ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος είναι «παράδειγμα και πηγή έμπνευσης», αν και από τη σημερινή «Juve», φέρνει περισσότερο στον… Τζάτζα(!), καθώς «έχουμε το ίδιο πάθος στο παιχνίδι, μόνο που αυτός έχει μεγαλύτερη ποιότητα».

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τις ακαδημίες της «Μεγάλης Κυρίας», εγκαταλείποντας όμως στα 13 λόγω κακών επιδόσεων στο σχολείο.

Περιπλανήθηκε σε πολλές ομάδες, βίωσε άσχημες συμπεριφορές, όλα αυτά όμως το πείσμωναν και δεν το έβαζε κάτω. «H κατάσταση αυτή με βοήθησε εν μέρει να μεγαλώσω», έχει δηλώσει σχετικά.

Το αγωνιστικό «ξέσπασμα» και η άνοδος ξεκίνησαν τη σεζόν 2013-14, όταν με τη φανέλα της Νόβα Γκόριτσα πέτυχε 11 τέρματα σε 28 εμφανίσεις, κατακτώντας και το κύπελλο Σλοβενίας, κερδίζοντας στον τελικό τη Μάριμπορ με 2-0.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Τέραμο, όπου με τα 21 γκολ που σημείωσε στα 38 παιχνίδια που αγωνίστηκε, βοήθησε την ομάδα του να πάρει την άνοδο στη Serie B(η οποία όμως ακυρώθηκε λόγω καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή στο σκάνδαλο στημένων αγώνων «dirty soccer»).

Η φετινή σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους «μπιανκατζούρι» να μάχονται για την επάνοδό τους στη Serie A, έχοντας κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ. Η άνοδος ίσως επιτευχθεί, ίσως και όχι. Τα 28 τέρματα του Τζιανλούκα Λαπαντούλα όμως, είναι βέβαιο πως θα του δώσουν ένα «εισιτήριο» για τους μεγάλους του ιταλικού «calcio».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ