aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο αφεντικό της Ρώμης φοράει κόκκινα!

Το αφεντικό της Ρώμης φοράει κόκκινα!

Η Ρόμα έμεινε για αήττητη για 8ο derby della capitale και με το 2-0 επί της Λάτσιο, έδειξε ξανά ποιος είναι το αφεντικό της αιώνιας πόλης.

Το ενδιαφέρον ήταν πιο… χλιαρό από ποτέ. Στις εξέδρες τα άδεια καθίσματα ήταν περισσότερα από ποτέ. Ακόμα κι αυτό το ντέρμπι της αιώνιας πόλης σαν να έχει χάσει το παλιό του ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει εσχάτως η Ρόμα με την μισητή της συμπολίτισσα, από την οποία δεν έχει χάσει από τον Νοέμβριο του 2012.

Χάρη σε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από Στρούτμαν και Ναϊνγκολάν, οι «τζιαλορόσι» έσπασαν το αήττητο 9 αγώνων της ομάδας του Σιμόνε Ιντσάγκι και με το 2-0 ανέβηκαν ξανά στην δεύτερη θέση στο -4 από την Γιουβέντους.

Μπορεί οι «λατσιάλι» να είχαν όλο το πρώτο μέρος με καλύτερες στιγμές δύο ευκαιρίες από Ιμόμπιλε και Λούλιτς, όμως οι «τζιαλορόσι» είχαν όλη την ουσία.

Ένα τραγικό λάθος του Γουάλας, που θέλησε να ντριμπλάρει σε ζώνη που «έκαιγε» έδωσε την ευκαιρία στον Στρούτμαν να του κλέψει την μπάλα και με ψύχραιμο τρόπο να κάνει το 0-1 (64’).

Αμέσως μετά το γκολ του Ολλανδού επικράτησε χάος στο γήπεδο με τον μέσο της Ρόμα να μπουγελώνει τους αναπληρωματικούς της Λάτσιο που έκαναν ζέσταμα και τον Κατάλντι να τον σβερκώνει, προκαλώντας γενική σύρραξη στο γήπεδο.

Το γκολ της Ρόμα έκοψε τα φτερά των «λατσιάλι» που βγήκαν μπροστά, μα άφησαν πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Σε μία από τις κόντρα επιθέσεις, ο Ναϊνγκολάν έπιασε συρτό σουτ από τα 30 μέτρα, ο Μαρκέτι έκανε λάθος εκτίμηση και το 0-2 έδωσε πρόωρο τέλος σε ένα ντέρμπι, που δεν είχε την λάμψη άλλων ετών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης αγωνιστικής στην Σέριε Α.

Λάτσιο – Ρόμα 0-2

(64’ Στρούτμαν, 77’ Ναϊνγκολάν)

Πεσκάρα – Κάλιαρι 1-1

(92’ Καπράρι / 24’ Μποριέλο)

Σαμπντόρια – Τορίνο 2-0

(51’ Μπαρέτο, 95’ Σχικ)

Σασουόλο – Έμπολι 3-0

(22’ πεν. Πελεγκρίνι, 33’ πεν. Ρίτσι, 53’ Ραγκούσα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ