aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE A«Σήκω Ντιέγκο να τους δεις»: Η Νάπολι είναι για 3η φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας! (vid)

«Σήκω Ντιέγκο να τους δεις»: Η Νάπολι είναι για 3η φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας! (vid)

Έπρεπε να περάσουν 33 ολόκληρα χρόνια, να ζήσουν δύσκολες στιγμές. Να πλησιάσουν το πρωτάθλημα, αλλά να το χάσουν με τις γνωστές… λιποθυμίες στις τελευταίες στροφές της Serie A. Πέρασαν πολλά, λοιδορήθηκαν ακόμη και για τις καταβολές τους, αλλά αυτοί συνέχισαν με υπερηφάνεια, έχοντας ένα όνειρο τρελό. Να σηκώσουν το τρίτο σκουντέτο της ιστορίας τους και πρώτο μετά την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Η Νάπολι, περί ου ο λόγος, είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας! Τα παιδιά του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκαναν τη δουλειά στο «Dacia Arena», παίρνοντας τον βαθμό (1-1) που ήθελαν κόντρα στην Ουντινέζε και ο τίτλος κατέληξε και μαθηματικά στους «παρτενοπέι». Ο ιταλικός Νότος πλέον φλέγεται! Και θα συνεχίσει για πολλές ημέρες ακόμη, όντας… μεθυσμένοι για το πολυπόθητο πρωτάθλημα! Μάλιστα, ο Σπαλέτι κατέκτησε το πρώτο σκουντέτο της καριέρας του, όντας ο γηραιότερος τεχνικός που το καταφέρνει στην Ιταλία!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους παρτενοπέι, αφού δέχθηκαν γκολ μόλις στο 13ο λεπτό, παρόλο που είχαν την κατοχή και απειλούσαν συνεχώς την εστία της αντίπαλης ομάδας. Ο Λόβριτς με τρομερό τελείωμα έδωσε προβάδισμα στην Ουντινέζε απέναντι στη Νάπολι λοιπόν, «χαλώντας» τους 15 χιλιάδες οπαδούς των «παρτενοπέι» που βρίσκονται στις κερκίδες.

Βέβαια, στη συνέχεια οι φίλοι της Νάπολι άρχισαν και πάλι το τραγούδι, ξέροντας πως το φετινό πρωτάθλημα δεν τους το χαλάει κανείς!

Armado Maradona 233611

Στην συνέχεια του αγώνα το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται σωστά. Κάπως έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα της Ουντινέζε, ενώ η Νάπολι έπρεπε στο δεύτερο μέρος να… θυμίσει ξανά Νάπολι.

Ο Βίκτορ Οσιμέν στο 53ο λεπτό έκανε ένα δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή και εκτέλεσε τον Σιλβέστρι για το 1-1! Με αυτό το τέρμα, ο 24χρονος έφτασε τα 46 συνολικά στην καριέρα του στη Serie A. Όσα είχε σκοράρει και ο Τζορτζ Γουεά, με τους δύο να αποτελούν τους κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Όπως είναι φυσικό οι φίλοι των παρτενοπέι που είναι στις κερκίδες του Μαραντόνα πανηγύρισαν κάτι παραπάνω από έξαλλα το γκολ του Νιγηριανού άσου, με την ατμόσφαιρα να γίνει καυτή!

Ο Οσιμέν μετά το γκολ έτρεξε και το πανηγύρισε με τους 15 χιλιάδες φίλους της Νάπολι στις κερκίδες πετώντας κιόλας την προστατευτική μάσκα που φοράει, με τους ανθρώπους από τον πάγκο στην συνέχεια να του τη δίνουν, αφού δεν ήθελε να την φορέσει άλλο.

Η Νάπολι στην συνέχεια προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα της, ωστόσο δεν τα κατάφερε, αλλά κράτησε την ισοπαλία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το κλίμα όπως είναι λογικό ήταν τρελό, οι παίκτες πανηγύριζαν, ο Σπαλέτι επίσης, με τους οπαδούς να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και να γίνεται ένας χαμός! Κάπως έτσι, οι Ναπολιτάνοι κατέκτησαν το τρίτο σκουντέτο στην ιστορία τους μετά από 33 χρόνια και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πανηγυρίζει από τον ουρανό για την αγαπημένη του ομάδα!

Maradona 233611

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ