aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE ASerie A: Απόφαση για άμεση εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ μετά το λάθος στο Γιουβέντους -...

Serie A: Απόφαση για άμεση εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ μετά το λάθος στο Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα

Σάλος επικράτησε στην Ιταλία για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Μπονούτσι που στέρησε τη νίκη από τη Γιουβέντους κόντρα στη Σαλερνιτάνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Gazzetta dello Sport» μετά από τις αντιδράσεις η Λίγκα αναμένται να εισάγει άμεσα στη Serie A το ημιαυτοματοποιημένο οφσάιντ.

Η εν λόγω καινοτόμα τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη στο Champions League, θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η Premier League θα το εισάγει την επόμενη σεζόν. Με βάση αυτά τα δεδομένα το «Καμπιονάτο» θα γίνει το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα χρησιμοποιήσει το ημιαυτοματοποιημένο οφσάιντ.

Τι είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ;
Ουσιαστικά πρόκειται για μια AI τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανίχνευση μπάλας και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα για να παρουσιάσει τους ποδοσφαιριστές. H FIFA ισχυρίζεται πως θα βελτιώσει την ακρίβεια του σημείου λακτίσματος χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης και τεχνολογία αισθητήρων από συστήματα κάμερας, ενώ ο σκελετός ενός παίκτη θα μοντελοποιηθεί για να εντοπίζεται ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται σε εκτεθειμένη θέση.

Κάπως έτσι, οι χρόνοι για τον καταλογισμό ενός οφσάιντ θα μειωθούν δραστικά και συνάμα η οδηγία προς τους βοηθούς να μην σηκώνουν το σημαιάκι πριν την κατάληξη της φάσης θα αποτελεί απλώς μια μακρινή ανάμνηση. Άλλωστε, η νέα τεχνολογία υπόσχεται άμεσες αποφάσεις που θα περιορίσουν τα χρονικά πλαίσια και θα ομαλοποιήσουν τη ροή του παιχνιδιού, χωρίς καθυστερήσεις, ανακρίβειες στις γραμμές του VAR και διαβουλεύσεις επί…. διαβουλεύσεων για τη θέση ενός ποδοσφαιριστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ