aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΣάλος στην Ιταλία με τους οπαδούς της Λάτσιο: Φόρεσαν μέχρι και φανέλες «Χίτλερσον»

Σάλος στην Ιταλία με τους οπαδούς της Λάτσιο: Φόρεσαν μέχρι και φανέλες «Χίτλερσον»

Το Derby della Capitale κόντρα στη Ρόμα την περασμένη Κυριακή (19/3) στο «Ολίμπικο» σημαδεύτηκε από την συμπεριφορά των οπαδών της Λάτσιο.

Οι «λατσιάλι», κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα, ενώ μάλιστα ορισμένοι έφτασαν σε σημείο να φοράνε φανέλα με το όνομα «Χίτλερσον» και το Νο. 88 στην πλάτη.

Στους νεοναζιστικούς κύκλους ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση «Heil Hitler».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στη Ρώμη, Ρουθ Ντουρεγκέλο, έθιξε το θέμα με ένα tweet: «Οπαδοί με αντισημιτικά συνθήματα. “Οπαδοί” στις εξέδρες με φανέλες “Χίτλερσον” και το Νο 88. Είμαστε, όπως πάντα, οι μόνοι που νιώθουμε αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμενοι. Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τα στραβά μάτια;», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ