aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΠιστός στην ομάδα της πόλης του για 18 χρόνια και δεν αγωνίστηκε ποτέ

Πιστός στην ομάδα της πόλης του για 18 χρόνια και δεν αγωνίστηκε ποτέ

Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο Τορίνο και στα 8 του χρόνια γράφτηκε στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Γεγονός που δείχνει πως αυτή είναι και η ομάδα του, αυτή που υποστήριζε από μικρός.

Το γεγονός, επίσης, ότι στις μικρές ηλικίες ξεχώρισε ως χαφ, δείχνει ότι… κάτι ήξερε. Αν δεν ήξερε, άλλωστε, δεν θα έφτανε μέχρι την πρώτη ομάδα του κλαμπ. Γιατί το κατάφερε αυτό. Το 2012, συγκεκριμένα, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Μπιανκονέρι. Αν δεν το είχε, αν ήταν άμπαλος, αυτό το συμβόλαιο προφανώς δεν θα το υπέγραφε ποτέ. Το γεγονός ότι το υπέγραψε, όμως, δεν σημαίνει και ότι το χάρηκε.

Ο Ρόσι παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπρέσια το 2012-13 και στη Βαγιαδολίδ το 2013-14. Την επόμενη σεζόν, 2014-15, ακολούθησε μια άλλη ισπανική ομάδα, η Κόρδοβα. Και όταν τελείωσε και αυτός ο δανεισμός, παραχωρήθηκε στην Προ Βέρτσελι για το 2015-16. Τέσσερα χρόνια διάρκεια είχε το επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γιούβε, τέσσερις δανεισμοί για τον Ιταλό χαφ… Ούτε μία συμμετοχή, δηλαδή, με τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι μάλιστα ήταν στα καλύτερά τους. Πρωταθλήματα, κύπελλο, τελικός Champions League το 2015, όλα καλά. Για την ομάδα όμως, όχι για τον Ρόσι.

Αυτός έμεινε στο μηδέν. Στο απόλυτο μηδέν. Θα μπορούσε, για το… onore, να έκανε έστω μία συμμετοχή. Να μπορούσε, έτσι, να πάρει μετάλλιο πρωταθλητή, να ζήσει μια φιέστα. Τίποτα. Από τα 8 του χρόνια ως τα 26 του ήταν στη Γιουβέντους και δεν κατέγραψε ούτε μία επαγγελματική εμφάνιση! Και όταν το συμβόλαιό του έληξε, όταν ήταν σε ηλικία 26 ετών, ήταν και… αχρείαστος για τους Μπιανκονέρι. Ετσι, δεν του προτάθηκε, φυσικά, ανανέωση του συμβολαίου του.

Αυτός και ο… Κάρλος Ενρίκε «Κάιζερ»

Εφυγε και από τότε πέρασε από Τράπανι και Κραϊόβα, πριν βρει την… Ιθάκη του στη Ρετζιάνα, όπου είναι από το 2019. Εχοντας πάντα, όμως, το απωθημένο της Γιουβέντους. Της ομάδας της πόλης του, στην οποία πέρασε 18 χρόνια, χωρίς να μπει ποτέ στο γήπεδο με τον Ντελ Πιέρο ή τον Πίρλο ή τον Μπουφόν ή τον Πογκμπά ή οποιονδήποτε άλλο από τα αστέρια των Μπιανκονέρι εκείνα τα χρόνια… Γεγονός που παραπέμπει στον θρυλικό Κάρλος Ενρίκε «Κάιζερ», τον επιθετικό που σε 20 χρόνια δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ, κοροϊδεύοντας όλο τον κόσμο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ