aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΠήρε το Super Cup η Ίντερ με buzzer-beater του Σάντσες στην παράταση (vid)

Πήρε το Super Cup η Ίντερ με buzzer-beater του Σάντσες στην παράταση (vid)

Απίθανο φινάλε στο Super Cup Ιταλίας, αντάξιο των δύο μονομάχων, με την Ίντερ να κατακτάει το βαρύτιμο τρόπαιο για έκτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Γιουβέντους!

Ήρωας του τελικού δεν ήταν άλλος από τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος με κοντινή προβολή στην εκπνοή της αναμέτρησης (121′) χάρισε τον τίτλο στους «νερατζούρι» μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», σφραγίζοντας τη νέα εποχή του ιταλικού ποδοσφαίρου που πλέον ανήκει στην Ίντερ!

Τραγική φιγούρα για τους «μπιανκονέρι» ο Άλεξ Σάντρο, καθώς από το σοβαρό λάθος του στο φινάλε προήλθε η φάση του γκολ.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση για την Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο κιόλας λεπτό, πιάνοντας… προ εκπλήξεως τη νωχελική Γιουβέντους.

Οι πρωταθλητές δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα 59 δευτερόλεπτα για να απειλήσουν την εστία του Περίν, με την κεφαλιά του Τζέκο να φεύγει ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η Ίντερ απείλησε και πάλι από… αέρος, με την κεφαλιά του Ντε Φράι να περνάει αργά και βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Γιούβε, ενώ στο 8’ το σουτ του Λαουτάρο από πλεονεκτική θέση βρήκε σε σώματα.

Από το εικοσάλεπτο και μετά, η Γιουβέντους κέρδισε μέτρα και «ξεμύτισε» από την περιοχή της. Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα και στην πρώτη ουσιαστικά κλασική στιγμή της στο ματς άνοιξε το σκορ με τον ΜακΚένι να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για το 0-1!

Μια εξέλιξη που πάντως δεν επηρέασε την ψυχολογία των Μιλανέζων, οι οποίοι συνέχισαν να βρίσκουν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Περίν. Η πίεσή τους τελικώς απέφερε καρπούς στο 35’, όταν και ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνεζ, έπειτα από πτώση στου Τζέκο σε μαρκάρισμα του Ντε Σίλιο.

Διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κάτι η κούραση, κάτι η σκοπιμότητα της αναμέτρησης και το τί διακυβευόταν, έριξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι «μπιανκονέρι» απείλησαν στο πρώτο πεντάλεπτο σε δύο περιπτώσεις με τον Μπερναντέσκι, ωστόσο αμφότερες οι επιθετικές ενέργειες του 27χρονου Ιταλού είχαν την ίδια κατάληξη πάνω από την εστία του Χαντάνοβιτς.

Στιγμές πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Ίντερ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, στην πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, ο Ντάμφρις κινήθηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία ο Περίν να μπλοκάρει την μπάλα!

Οι «νερατζούρι» συνέχισαν να παίζουν σε υψηλές στροφές και να πιέζουν, με τους Λαουτάρο και Πέρισιτς να απειλούν στο 69′ και το 72′ αντίστοιχα, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Ιταλού κίπερ της Γιούβε. Όσο περνούσε η ώρα, η σκοπιμότητα, αλλά και οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν τον ρυθμό, με το παιχνίδι να οδηγείται στο έξτρα μισάωρο της παράτασης.

Στην παράταση, η Ίντερ ήταν εκείνη που προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, με τον Αλέξις Σάντσες να απειλεί στο 95′ με κοντινή κεφαλιά. Η Γιουβέντους με τη σειρά της είχε οπισθοχωρήσει και περίμενε μια ευκαιρία στην κόντρα. Παρ’ όλα αυτά, και ο δύο ομάδες έδειχναν στα τελευταία λεπτά να συμβιβάζονται με την ιδέα των πέναλτι, περιμένοντας καρτερικά την συμπλήρωση των 120′.

Ο Αλέξις Σάντσες πάντως είχε άλλη άποψη, σκοράροντας με buzzer-beater στο 121′, στέλνοντας την Ίντερ στα «ουράνια» του Μιλάνου! Μετά από τραγικό λάθος του Άλεξ Σάντρο, ο Νταρμιάν «τσίμπησε» την μπάλα στον Χιλιανό μεσοεπιθετικός, ο οποίος με κοντινή προβολή έγραψε το τελικό 2-1 για τον πρώτο τίτλο της Ίντερ στο 2022!


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ