aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΠανωλεθρία εντός και εκτός γηπέδου για Γιουβέντους: Μετά το -10, διασύρθηκε από την Έμπολι! (vid)

Πανωλεθρία εντός και εκτός γηπέδου για Γιουβέντους: Μετά το -10, διασύρθηκε από την Έμπολι! (vid)

Η Γιουβέντους είχε 23 χρόνια να χάσει στο «Κάστρο Καστελάνι» και αυτή τη φορά το έπαθε με… οδυνηρό τρόπο. Αφού έμαθε την αφαίρεση των 10 βαθμών λόγω του σκανδάλου «plusvalenze» σχεδόν ένα μισάωρο πριν τη σέντρα του αγώνα, στη συνέχεια -εμφανώς απογοητευμένοι- οι «μπιανκονέρι» διασύρθηκαν με 4-1 από την Έμπολι και η τετράδα χάνεται (στο -5 με δύο αγωνιστικές να απομένουν).

Την ίδια ώρα, η εξαιρετική ομάδα του Πάολο Τζανέτι έφτασε τους 42 βαθμούς, ούσα εδώ και τέσσερις σερί αναμετρήσεις αήττητη, ενώ το εν λόγω αποτέλεσμα έδωσε και μαθηματικά στη Λάτσιο το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Άσχημα ξεκίνησε και το αγωνιστικό κομμάτι για τη Γιουβέντους, καθώς η Έμπολι άνοιξε νωρίς το σκορ και συγκεκριμένα στο 18ο λεπτό όταν κέρδισε πέναλτι. Ο Καπούτο εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 21’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λουπέρτι.

Ο Μπρέμερ στο 24ο λεπτό είχε μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει για την Γηραιά Κυρία, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στην συνέχεια του αγώνα η ομάδα του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι έψαχνε το γκολ, απειλώντας την αντίπαλη εστία, ωστόσο δεν το βρήκε.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα της Έμπολι (2-0), με τον τεχνικό της Γιουβέντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να βάζει τα… όπλα του (Κιέζα, Παρέδες) στο παιχνίδι μπας και αλλάξει η εικόνα της ομάδας του αλλά και στην συνέχεια τον Ντι Μαρία και τον Κεν.

Η Έμπολι δεν σταμάτησε να… σοκάρει τη Γιουβέντους, με τον Καπούτο να ξαναχτυπάει στο 48’ σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ με λόμπα, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Άκπρο. Η Γηραιά Κυρία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της συμβαίνει και προφανώς ήταν φανερά επηρεασμένη ψυχολογικά με την αφαίρεση βαθμών, παίζοντας με… άγχος και νευρικότητα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν στην συνέχεια κυρίως από στημένες φάσεις, ωστόσο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το φινάλε και συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό ο Κιέζα με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-1, ύστερα από ασίστ του Ραμπιό. Οι μπιανκονέρι συνέχιζαν να απειλούν και να ψάχνουν ένα ακόμη γκολ, αλλά είδαν τον Πίκολι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στη σεζόν και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το «Κάστρο Καστελάνι» με σκυμμένα κεφάλια για πρώτη φορά μετά το 1999!

Η βαθμολογία της Serie A αυτή την στιγμή:

Serie A 234148

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ