aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΌλα δείχνουν ευρωπαϊκό αποκλεισμό για έναν χρόνο στη Γιουβέντους

Όλα δείχνουν ευρωπαϊκό αποκλεισμό για έναν χρόνο στη Γιουβέντους

Οι δικαστικές περιπέτειες της Γιουβέντους φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. Μετά τη συμφωνία των «μπιανκονέρι» με το ιταλικό δικαστήριο ώστε να μην ασκήσουν έφεση για την τιμωρία της αφαίρεσης 10 βαθμών και το πρόστιμο που ακολούθησε για την ιταλική ομάδα, τώρα έρχεται η UEFA για να επιβάλει τις δικές της κυρώσεις.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενδέχεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τις διοργανώσεις της για τον επόμενο χρόνο λόγω συνεχόμενων παραβιάσεων του FFP.

Η UEFA φέρεται να έχει γίνει πιο αυστηρή τα τελευταία χρόνια στα θέματα του FFP παρότι τα προηγούμενα ήταν πιο ανεκτική και χαλαρή με ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Το 2022, η Παρί Σεν Ζερμέν διαπραγματεύτηκε πρόστιμο 65 εκατομμυρίων: αυτή τη στιγμή πληρώνει 10 (15%), αλλά υπάρχουν ορισμένες δικλείδες που αν δεν εφαρμοστούν, τότε οι Παριζιάνοι θα έπρεπε να πληρώσουν τα άλλα 50.

Το 2020, η Σίτι είχε αποκλειστεί για δύο χρόνια και επιβλήθηκε πρόστιμο 30 εκατομμυρίων: το CAS ακύρωσε την ποινή, κρίνοντας τις χορηγίες που είχαν προϋπολογιστεί ως μη πλασματικές, και μείωσε το πρόστιμο στα 10 εκατομμύρια.

Η Γιουβέντους βρίσκεται υπό έρευνα για παράβαση του Financial Fair Play από την 1η Δεκεμβρίου, ενώ βρίσκεται στο… μάτι της UEFA λόγω της συμμετοχής του Αντρέα Ανιέλι στην European Super League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ