aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΟικονομική καταστροφή για τη Serie A: Έχασε πάνω από ένα δισ. ευρώ!

Οικονομική καταστροφή για τη Serie A: Έχασε πάνω από ένα δισ. ευρώ!

Μία σεζόν με άδεια γήπεδα, είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν για παίκτες και προπονητές. Και τραγική για τα οικονομικά των ομάδων. Το γεγονός ότι χάθηκαν 300 εκατ. ευρώ μόνο από τα εισιτήρια, είναι ενδεικτικό. Το γεγονός ότι η συνολική χασούρα ξεπερνάει το ένα δισ. ευρώ, είναι η απόδειξη. Και όλα αυτά, σε μια εποχή που τα οικονομικά των περισσότερων ομάδων, ούτως ή άλλως, δεν ήταν καλά.

«Το ποδόσφαιρό μας έχασε περισσότερα από ένα δισ. ευρώ. Χρήματα που χάθηκαν, παρά το γεγονός ότι οι πρόεδροι προσπάθησαν να εγγυηθούν για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Παρά τα κλειστά γήπεδα… Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν βοήθησε το ποδόσφαιρο και οι παίκτες έκαναν πολύ λίγα. Γι’ αυτό ζητάμε από τους παίκτες να δείξουν ωριμότητα», είπε ο γενικός διευθυντής της Serie A, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Και αμέσως μετά, όπως είχε ήδη φανεί, εστίασε στους ποδοσφαιριστές.

«Αυτή η μεγάλη επιχείρηση περιστρέφεται γύρω από αυτούς αλλά πρέπει να αντιληφθούν τη γενική κατάσταση. Είναι και θα παραμείνουν προνομιούχοι. Ολες οι ομάδες της Serie A ζήτησαν μια υπεύθυνη στάση. Τα περισσότερα χρήματα που δίνουν οι ομάδες, άλλωστε, είναι για να πληρώνουν τους παίκτες. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δούμε αναλυτικά το θέμα, την οικονομική σχέση ομάδων – παικτών. Οταν έχει χαθεί ένα δισ. ευρώ δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έγινε τίποτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ