aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΟ Τζιανλούκα Φερέρο νέος πρόεδρος της Γιουβέντους

Ο Τζιανλούκα Φερέρο νέος πρόεδρος της Γιουβέντους

Νέος πρόεδρος της Γιουβέντους θα οριστεί ο Τζιανλούκα Φερέρο. Ο 59χρονος άνδρας είναι συνεργάτης της οικογένειας Ανιέλι κατέχοντας επιτελικά πόστα εδώ και χρόνια στην εταιρεία EXor, που ανήκει στους ιδιοκτήτες των «μπιανκονέρι».

Υπενθυμίζεται πως χθες επικυρώθηκαν οι μαζικές παραιτήσεις από το ΔΣ του συλλόγου, από τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι μέχρι τον αναπληρωτή του Πάβελ Νέντβεντ, τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και τα άλλα μέλη.

Τα αίτια βρίσκονται στην τελευταία διαμάχη της εταιρείας με την CONSOB, την Εθνική Επιτροπή Εταιρειών και Χρηματιστηρίου, που ως δημόσια αρχή είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των ιταλικών χρηματοπιστωτικών αγορών και η δραστηριότητά της στοχεύει στην προστασία του επενδυτικού κοινού.

Η εμπλοκή του σώματος στην έρευνα Prisma, που άνοιξε ο εισαγγελέας του Τορίνο με την κατηγορία της ψευδούς λογιστικής και οι τελευταίες καταγγελίες από την CONSOB, που οδήγησαν σε αναθεώρηση του σχεδίου προϋπολογισμού, οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση.

Ο Αντρέα Ανιέλι ήταν στην προεδρία από το 2010, ωστόσο ο σύλλογος βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω οικονομικών ατασθαλιών και παρουσίασε μεγάλη ζημία, αφού τα «ανοίγματα» που έγιναν τα τελευταία χρόνια με ακριβές μεταγραφές (όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο) δεν είχαν το απαιτούμενο αγωνιστικό αντίκρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ