aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΟ τίτλος στη Νάπολι είναι θέλημα… θεού

Ο τίτλος στη Νάπολι είναι θέλημα… θεού

Είναι διαφορετικό να είσαι… Νάπολι; Πολύ πιθανόν. Δεν είναι κακό να αισθάνεται κάποιος ότι «είναι διαφορετικό να είσαι»… οτιδήποτε. Το κλάμα των οπαδών της Νάπολι την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, πρέπει να μελετηθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Η ομάδα τους ήταν στο +15, αλλά βυθίστηκαν στο πένθος επειδή οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του «σκουντέτο» πήραν παράταση για τέσσερις – πέντε μέρες. Προχθές βράδυ κατακτήθηκε και μαθηματικά και η πόλη πήρε φωτιά. Στην κυριολεξία!

Προφανώς κι η Νάπολι στην τρέχουσα σεζόν, ήταν η καλύτερη ομάδα. Το παραδέχονται, άλλωστε, ακόμη κι οι πιο φανατικοί εχθροί της στον ιταλικό βορρά. Σε ένα πρωτάθλημα, όπως το Καμπιονάτο δεν είναι εύκολο να παρουσιάζεις εξαιρετικό θέαμα, να πετυχαίνεις τις περισσότερες νίκες, τα περισσότερα γκολ, να δέχεται τα λιγότερα γκολ. Μόνο που όλα αυτά, τα ‘χουν κάνει κι άλλοι…

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να «είναι διαφορετικό να είσαι Νάπολι», από το γεγονός ότι η μισή πόλη, ίσως και κάτι παραπάνω, πιστεύει πραγματικά ότι όλα αυτά είναι θέλημα… θεού. Θεός στη Νάπολι είναι μόνο ο Μαραντόνα! Σύμφωνα με τη θρησκεία των Ναπολιτάνων, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια, λόγω της βοήθειας που είχαν από… ψηλά, ο Σπαλέτι, ο Κβαρατχκέλια, ο Ολιβέιρα, ο Οσιμέν κι ένα σωρό άλλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ