aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΟ Λαουτάρο Μαρτίνες έστειλε πανηγυρικά την Ίντερ στον τελικό

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έστειλε πανηγυρικά την Ίντερ στον τελικό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος βρήκε δύο φορές δίκτυα, η Ίντερ νίκησε τη Μίλαν με το εμφατικό 3-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και σε συνδυασμό με το 0-0 στον πρώτο αγώνα, έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου στο “Olimpico” της Ρώμης, όπου θα διεκδικήσει 8ο τρόπαιο της Ιστορίας της (και πρώτο μετά το 2011).

Ο Αργεντινός φορ βρήκε δίκτυα μόλις το 4′ μετά την υπέροχη μπαλιά του Νταρμιάν, βάζοντας από νωρίς τους “νερατζούρι” μπροστά στο σκορ. Η Μίλαν στη συνέχεια κυριάρχησε, αλλά έχασε απίστευτες ευκαιρίες με τους Λεάο, Ζιρού και Τονάλι, που έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Χαντάνοβιτς, ο οποίος κατέβασε… ρολά στο πρώτο 45λεπτο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους “ροσονέρι”, άλλη μία εξαιρετική μπαλιά του Κορέα στην πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Μαρτίνες κι ένα θαυμάσιο “σκάψιμο” της μπάλας απ’ τον Αργεντινό φορ στο 39ο λεπτό, έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στην Ίντερ, που έδειχνε πλέον έτοιμη για να τελειώσει την πρόκρισή της για 14η φορά σε τελικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Πιόλι (Ντίας, Μεσάιας) τόνωσαν λίγο την επιθετικότητα της Μίλαν, η οποία σκόραρε στο 66′ με το μακρινό σουτ του Μπενασέρ, αλλά είδε τον VAR να ακυρώνει το τέρμα της, θεωρώντας πως ο Καλουλού (που ήταν οφσάιντ) επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Χαντάνοβιτς. Εξέλιξη που καταρράκωσε την ψυχολογία των “ροσονέρι”, με αποτέλεσμα να δεχθούν και τρίτο γκολ απ’ τον Γκόσενς στο 82′, ο οποίος “σφράγισε” τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του Σιμόνε Ιντσάγκι στον τελικό.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η -κάτοχος του τίτλου- Γιουβέντους θα επιδιώξει το βράδυ της Μ. Τετάρτης (20/4) να εκμεταλλευθεί το προβάδισμα που απέκτησε από τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι (1-0), για να αποκλείσει τη Φιορεντίνα και να πάρει το έτερο “εισιτήριο” για το “Olimpico”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) έχει ως εξής:

Ίντερ-Μίλαν 3-0 (0-0)

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 20/4 (1-0)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ