aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΝταμπλ η Γιουβέντους, εκτός Ευρώπης η Μίλαν!

Νταμπλ η Γιουβέντους, εκτός Ευρώπης η Μίλαν!

Το γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 110’ χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη με 1-0, το 11ο κύπελλο στην ιστορία της, δεύτερο συνεχόμενο. Η Μίλαν ήταν καλύτερη στο 90λεπτο, αλλά δεν μετουσίωσε την ανωτερότητά της σε γκολ. Εκτός από το τρόπαιο έχασε και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο πήγε στα χέρια της Σασουόλο.

Ο τελικός στο «Ολίμπικο» είχε νεύρο, πάθος και ρυθμό, αλλά λιγοστές ευκαιρίες. Στο 13’ το σουτ του Μποναβεντούρα, από τη σέντρα του Καλάμπρια, έφυγε άουτ. Στο 23’ πάλι ο Μποναβεντούρα απείλησε με σουτ, αλλά ο Νέτο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Οι «ροσονέρι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και έχασαν ακόμη μία ευκαιρία στο 39’ με σουτ του Πόλι, που έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους, που έπαιζε χωρίς τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, ανέβασε κάπως την απόδοσή της. Είχε δε την πρώτη καλή ευκαιρία της μόλις στο 69’ με τον Πογκμπά, όμως ο Ντοναρούμα ήταν σε ετοιμότητα και νίκησε τον Γάλλο.

Στην παράταση το ματς έγινε… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 102’ ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πογκμπά και δύο λεπτά αργότερα ο Μπάκα αστόχησε ελάχιστα σε ανάποδο ψαλίδι.

Οι «μπιανκονέρι» σκόραραν στο 110’ με σουτ στην κίνηση του Μοράτα, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Κουαδράδο. Ο Ισπανός είχε μόλις δύο λεπτά στο ματς, όταν ξεμαρκαρίστηκε από τον Καλάμπρια κι… εκτέλεσε με ιιδανικό τρόπο τον Ντοναρούμα.

Η Γιουβέντους έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νταμπλ και 4η συνολικά στην ιστορία της. Η Μίλαν έμεινε για δεύτερη σερί χρονιά εκτός ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Κούτσκα (112’ Μπαλοτέλι), Μοντολίβο (109’ Μάουρι), Πόλι (85’ Νιανγκ), Χόντα, Μπάκα, Μποναβεντούρα.

Γιουβέντους: Νέτο, Ρουγκάνι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Λίχτνσταϊνερ (75’ Κουαδράδο), Λεμινά, Ερνάνες (108’ Μοράτα), Πογκμπά, Εβρά (62’ Άλεξ Σάντρο), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ