Μαντσίνι: «Αν αναβληθεί το Euro, θα το κατακτήσουμε το 2021»

Την αισιοδοξία του ότι η Ιταλία θα κατακτήσει το Euro, όποτε αυτό διεξαχθεί, εξέφρασε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αισιόδοξος ότι η εθνική Ιταλίας θα κατακτήσει το Euro, είτε γίνει φέτος, είτε του χρόνου, εμφανίστηκε η προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Σε συνέντευξη του αρχικά αναφέρθηκε στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων: «Αν έπρεπε να είχαμε σταματήσει πριν το ποδόσφαιρο; Δεν περιμέναμε ένα τόσο τρελό πράγμα αλλά το σημαντικό είναι πως το κάναμε, νωρίτερα μάλιστα από άλλα κράτη. Ελπίζουμε πως θα βγούμε πολύ σύντομα από αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μπορώ να κατανοήσω τα νέα παιδιά που κουράζονται μένοντας στο σπίτι αυτές τις ώρες, επειδή κουραζόμαστε και εμείς. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα και θα ακολουθήσουν και άλλες αλλά θα πρέπει να μένουμε σπίτι μας.

Μπορώ να καταλάβω κάποιον που χάνει τους αγαπημένους τους: η ελπίδα είναι πως τα πράγματα θα καλυτερεύουν εβδομάδα με εβδομάδα»

Όσον αφορά για τον στόχο της εθνικής Ιταλίας στο Euro, ήταν ξεκάθαρος ότι θα είναι η κατάκτηση του, όποτε και αν διεξαχθεί αυτό: “Εάν υπάρχει μετάθεση του Euro θα προσαρμοστούμε. Τώρα το σημαντικότερο είναι να προστατεύσουμε τα άτομα που βρίσκονται στο ξενοδοχείο. Δεν μπορούμε να χάνουμε ανθρώπινες ζωές με αυτό τον τρόπο.
Θα είχαμε κατακτήσει το Euro φέτος, εάν υπάρχει αναβολή θα το κατακτήσουμε την επόμενη χρονιά. Αυτή η στιγμή είναι χειρότερη όπου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Όταν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα θα είναι όλα πολύ ωραία καθώς θα ξαναβρούμε την ελευθερία μας και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα για να βλέπουμε τα ματς και να διασκεδάζουμε.

Είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε πολύ καλά στο Euro. Αν υπάρχει αναβολή για έναν χρόνο, πολλοί από τους παίκτες μας θα έχουν έναν χρόνο εμπειρίας περισσότερο για να βελτιωθούν».

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ