aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΚοντά στο σκουντέτο η Βέκια σινιόρα (vid)

Κοντά στο σκουντέτο η Βέκια σινιόρα (vid)

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι το είπε πριν λίγες μέρες… «Με αυτά που κάνουμε φέτος θα πρέπει όλη η Ιταλία να μας χειροκροτήσει αλλά επειδή δεν θα το κάνουν, πρέπει να συνεχίσουμε με πατημένο το γκάζι μέχρι το τέλος». Αυτά που κάνουν οι Μπιανκονέρι -και για τα οποία θέλουν το χειροκρότημα- είναι απλά μυθικά και ανεπανάληπτα αφού τρέχουν ένα απίστευτο σερί και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση της δεκαετίας του ’30!

Η τελευταία ομάδα που το συνειδητοποίησε αυτό ήταν η Λάτσιο, η οποία πήγε στο Τορίνο με ψυχολογία από τις δύο νίκες με τον Σιμόνε Ιντσάγκι στον πάγκο αλλά οι Μάντζουκιτς και Ντιμπάλα (2) την προσγείωσαν στην πραγματικότητα.

Το ματς ήταν μονόλογος της Γιούβε του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 9′, όταν ο Μαρκέτι απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ντιμπάλα μετά το γύρισμα του Λιχτστάινερ. Πέντε λεπτά μετά ο πορτιέρε των Λατσιάλι απέκρουσε και το σουτ του Πογκμπά ενώ στο 19′ είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ σε αυτό του Αλεξ Σάντρο.

Οι Τορινέζοι πίεζαν για το γκολ και πίστευαν ότι το πέτυχαν στο 21′ αλλά ο Πογκμπά κατάφερε, γιατί κατόρθωμα ήταν, να μην σκοράρει μόνος από κοντά μετά την πάσα του Κεντίρα ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαρκέτι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ντιμπάλα! Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την Γιουβέντους, που το πλησίασε και στο 38′ αλλά ο Μαρκέτι απέκρουσε ξανά στο πλασέ του Ντιμπάλα, για να μπει τελικά στο 39′: Κόρνερ του Ερνάνες, κατέβασμα του Πογκμπά, γύρισμα και προβολή του Μάντζουκιτς (1-0).

 Τα πράγματα ήταν, πλέον, πιο απλά για τους Μπιανκονέρι και έγιναν πολύ εύκολανωρίς στο δεύτερο μέρος… Στο 48′ ο Πάτρικ έκανε ανόητο φάουλ για δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με 10 παίκτες την Λάτσιο, ο Μαρκέτι σταμάτησε και το φάουλ του Ερνάνες στο 50′ και αμέσως μετά ο Χεντιλέτι έκανε πέναλτι στον Μπονούτσι και ο Ντιμπάλα από τα 11 βήματα έγραψε το 2-0. Ο Ιντσάγκι προσπαθούσε να διορθώσει ό,τι διορθωνόταν αλλά το ματς δεν γύριζε και στο 64′ οι Μάντζουκιτς-Κεντίρα-Ντιμπάλα συνεργάστηκαν πολύ ωραία, για να σκοράρει ξανά ο Αργεντίνος και να ανεβάσει το σκορ στο 3-0. Το Νο21 πήγε για χατ-τρικ στο 69′, όταν άδειασε δύο αντιπάλους πριν σουτάρει αλλά ο Μαρκέτι έκανε ακόμη μία απόκρουση, για να αρχίσει στη συνέχεια τις αλλαγές ο Αλέγκρι και να ρίξει ρυθμό η Γιουβέντους, η οποία είχε φάση και στο 85′ με τον Τζάτζα αλλά ο Μαρκέτι ακόμη μία φορά έκανε το καθήκον του…

Γιουβέντους (Μασιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Λιχτστάινερ, Κεντίρα (70′ Στουράρο), Ερνάνες, Πογκμπά (82′ Ασαμόα), Αλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75′ Τζάτζα).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Μαρκέτι, Πάτριτς, Χεντιλέτι, Χεντ, Λούλιτς, Παρόλο (46′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μπίλια (77′ Κατάλντι), Ονάζι, Φελίπε Αντερσον (53′ Μπάστα), Τζόρτζεβιτς, Κεϊτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ