aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΙσχυρή οικονομική ένεση στις ιταλικές ομάδες από το Champions League

Ισχυρή οικονομική ένεση στις ιταλικές ομάδες από το Champions League

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2005/06 τα προημιτελικά του Champions League έχουν τρεις ιταλικές ομάδες. Η Νάπολι για παρθενική φορά στην ιστορία της βρέθηκε στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ υπάρχουν και οι Ίντερ, Μίλαν που μετράνε παρέα… 9 κούπες με τα μεγάλα αυτιά.

Το γεγονός πως οι τρεις αυτές ομάδες έχουν φτάσει ως τα προημιτελικά, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν και μεγάλα έσοδα από την UEFA. Πράγμα πολύ σημαντικό για τους ιταλικούς συλλόγους που σχεδόν κάθε έτος γνωστοποιούν αρνητικούς ισολογισμούς και καλούνται να πουλήσουν αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους.

Η Νάπολι έχει ως τώρα 75 εκατ. ευρώ έσοδα, με τη Μίλαν να ακολουθεί με 71,4 και η Ίντερ έχει 68,55 εκατ. ευρώ! Φυσικά, και η Γιουβέντους βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες με αρκετά έσοδα, αφού είχε αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League και τώρα συνεχίζει στο Europa League έχοντας λάβει 53 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ