aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΊντερ - Λάτσιο 2-1: Πρώτη νίκη για το 2022 και επιστροφή στην κορυφή

Ίντερ – Λάτσιο 2-1: Πρώτη νίκη για το 2022 και επιστροφή στην κορυφή

H Ίντερ στη πρώτη της αναμέτρηση για το 2022 πήρε τη νίκη στο Μιλάνο κόντρα στη Λάτσιο με 2-1 και επέστρεψε στη πρώτη θέση της Serie A, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο από τη δεύτερη Μίλαν.

Με το «δεξί» ξεκίνησε η Ίντερ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2022. Το σύνολο του Σιμεόνε Ιντζάγκι επικράτησε στο «Σαν Σίρο» της Λάτσιο με 2-1 για την 21η αγωνιστική της Serie A και επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Μίλαν, ενώ οι «Νερατζούρι» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού με τους Ρωμαίους να πιέζουν ψηλά και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ίντερ ήρθε στο 15΄, όταν ο Μπαρέλα έβγαλε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Πέρισιτς αστόχησε με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «Λατσιάλι» μετά από εξαιρετική κάθετη του Αλέξις Σάντσεζ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σε δεύτερο χρόνο μετά από επέμβαση του VAR. Ο Αργεντινός φορ έφτασε μια ανάσα από το γκολ και στο 28′ με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Ντάμφρις, όμως ο Στρακόσια είχε απάντηση.

Η Ίντερ έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο 30′ με τον Αλεσάντρο Μπαστόνι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον 22χρονο κεντρικό αμυντικό λίγα μέτρα πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, δοκίμασε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Λάτσιο βρήκε άμεση απάντηση, καθώς στο 34′ ο Κατάλντι έκανε τη μακρινή μεταβίβαση, Σκρίνιαρ και Χαντάνοβιτς αδράνησαν, ο Τσίρο Ιμόμπιλε το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και διαμόρφωσε το 1-1 του πρώτου μέρους.

Η Λάτσιο θα μπορούσε να φτάσει στην ολική ανατροπή στο 52′ όταν ο Φελίπε Άντερσον βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μέσα στην περιοχή, όμως το τελείωμα του Σέρβου χαφ ήταν άστοχο. Η Ίντερ απάντησε με δικιά της ευκαιρία στο 64′, με τον Ντάμφρις να βγαίνει τετ α τετ, τον Στρακόσια να τον σταματάει και τον Φελίπε να μπλοκάρει με τάκλιν το σουτ του Πέρισιτς μέσα από τη μικρή περιοχή.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας κατάφεραν να μετουσιώσουν την ανωτερότητα του σε γκολ στο 64′. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Μπαστόνι, έγινε δημιουργός, καθώς με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Σκρίνιαρ, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του, κάνοντας το 2-1. Με το γκολ του ο Σλοβάκος στόπερ «εξιλεώθηκε» για το λάθος του στο γκολ του Ιμόμπιλε. Μετά το δεύτερο γκολ της Ίντερ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη «σκληροτράχηλη» ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Bαθμολογική «ανάσα» για τη Σαλερνιτάνα με σκόρερ Κάστανο

Η Σαλερνιτάνα πήρε τη τρίτη της νίκη στη τρέχουσα Serie A, καθώς επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Βερόνα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζούριτς, ο Λάζοβιτς ισοφάρισε στο 63′, όμως ο διεθνής Κύπριος χαφ Γρηγόρης Κάστανος πέτυχε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε το τρίποντο στην ουραγό του ιταλικού πρωταθλήματος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ