aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΗ Vanguardia βάλλει κατά Μουρίνιο: «Ο Πορτογάλος Μουσολίνι είναι τελειωμένος»

Η Vanguardia βάλλει κατά Μουρίνιο: «Ο Πορτογάλος Μουσολίνι είναι τελειωμένος»

Το πρώτο διάστημα του Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρόμα έμοιαζε με μήνα του μέλιτος και για τις δύο πλευρές, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από θετικά και τον Πορτογάλο να έχει εξαιρετική σχέση με παίκτες και κόσμο, όμως τις τρεις τελευταίες εβεδομάδες αυτό που βιώνουν οι τζαλορόσι είναι ένας εφιάλτης διαρκείας.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η ομάδα της αιώνιας πόλης μετράει μόλις 1 νίκη, έναντι 2 ισοπαλιών και 4 ηττών, με δύο μάλιστα εξ αυτών να είναι η συντριβή στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ με 6-1 για το Europa League και το 2-3 από την Βενέτσια στην Serie A.

Στο ίδιο διάστημα, ο Πορτογάλος έχει καταφερθεί εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της Ρόμα ενώ τα έχει βάλει επίσης με παίκτες της ομάδας του, διαιτητές και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα εντός Τριγκόρια και ουδείς να γνωρίζει τι θα επιφυλάσσει η συνέχεια για τους Ρωμαίους.

Είναι μάλιστα τόσο άσχημο το κλίμα, ώστε ο Μουρίνιο να μπει στο μάτι της καταλανικής εφημερίδας «La Vanguardia», με μία αρθρογραφία του Τζον Κάρλιν να έρχεται με μετωπική σύγκρουση με τον 55χρονο προπονητή αποκαλώντας τον «Μουσολίνι της Πορτογαλίας» με σκοπό να τον συγκρίνει -ως προς τις ποδοσφαιρικές μεθόδους του- με τον Ιταλό δικατάτορα.

«Πότε θα αφήσει την Ρόμα; Η ανακούφιση που θα έχουν οι οπαδοί θα ξεπεραστεί μόνο από εκείνη των ποδοσφαιριστών. Ένας Άγγλος φίλος και δημοσιογράφος λέει πως ο Μουρίνιο παίζει στο “φασιστικό ποδόσφαιρο».

Ο Πορτογάλος Μουσολίνι είχε τη στιγμή του, θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Κέρδισε πολλούς τίτλους. Η βαρβαρότητα δεν άρεσε ποτέ, αλλά στους καιρούς του λειτούργησε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ