aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Γιουβέντους… πέθανε τη Μίλαν! (video)

Η Γιουβέντους… πέθανε τη Μίλαν! (video)

Τον τρόπο να επιβεβαιώσει ότι παραμένει απόλυτη κυρίαρχος στην Ιταλία βρήκε ξανά η Γιουβέντους! Φτάνοντας δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη απώλεια στην έδρα της, η «γηραιά Κυρία» άφησε ξερή τη Μίλαν και με ένα πέναλτι στο 97’ της απαγόρευσε να φύγει όρθια από το Τορίνο (2-1).

Έχοντας ανταμειφθεί για το ισοπεδωτικό της ξεκίνημα με το γκολ του Μπενατιά στο 30’ (έπειτα από ασίστ του Άλβες), η ομάδα του Αλέγκρι δεν κατάφερε παρόλα αυτά να πάει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια.

Γιατί πριν την ανάπαυλα, σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις των «ροσονέρι», ο Μπάκα εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ντεουλοφέου και (ξεκινώντας από οριακή θέση οφσάιντ) απάντησε. Με την έναρξη του β’ μέρους ωστόσο, ο Κολομβιανός αποχώρησε τραυματίας. Η Γιουβέντους άρχισε ξανά να πολιορκεί. Και έστω και στο ύστατο δευτερόλεπτο δικαιώθηκε.

Διότι ο Ντοναρούμα είχε κατεβάσει ρολά. Με τη βοήθεια και του δοκαριού του (σε σουτ του Πιάνιτς) έπιανε τα πάντα. Εκεί που πίστευες όμως ότι αποκλείεται να νικηθεί (όταν απέκρουσε κοντινό κεραυνό του Ιγκουαΐν στο 95’) βρέθηκε ίσως ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό.

Χάρη στο απλωμένο χέρι του Ντε Σίλιο: Που σταμάτησε την μπάλα στο γύρισμα του Λιχστάινερ και έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή να σφυρίξει το πέναλτι. Αυτό που αξιοποίησε στο 97’ ο Ντιμπάλα, για να σφραγίσει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς την 31η πρώτη συνεχόμενη νίκη στο Τορίνο.

Κάπως έτσι, η Γιουβέντους απέτρεψε ένα ακόμα κάζο από τη Μίλαν (σ.σ. της έχει πάρει φέτος το Σούπερ Καπ και το παιχνίδι του πρώτου γύρου) και ξεχείλωσε τη διαφορά στους έντεκα πόντους από τη δεύτερη Ρόμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ