aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΗ Γιουβέντους κατηγορείται για εύνοια του διαιτητή επειδή σφύριξε πέναλτι εις βάρος της

Η Γιουβέντους κατηγορείται για εύνοια του διαιτητή επειδή σφύριξε πέναλτι εις βάρος της

Οι αγώνες των Μπιανκονέρι με τους Τζαλορόσι συχνά έχουν μεγάλη ένταση, όχι μόνο κατά τη διάρκειά τους αλλά και μετά τη λήξη. Είτε υπάρχει πραγματικά λόγος για κάτι τέτοιο, είτε είναι υπερβολικό. Τώρα, σε ό,τι αφορά τον αγώνα που έγινε το βράδυ της Κυριακής, ο καθένας αποφασίζει σε ποια από τις δύο κατηγορίες τον κατατάσσει.

Οι οπαδοί των Ρωμαίων, πάντως, είναι έξαλλοι με τη διαιτησία και γράφουν διάφορα για τους Τορινέζους στα social media. Οσο για τον Τύπο, ακολουθεί κι αυτός, εστιάζοντας στη φάση του πέναλτι. Ενα πέναλτι υπέρ της Ρόμα που ο Ορσάτο κατηγορείται ότι έδωσε για να ευνοήσει τη Γιουβέντους.

Πώς γίνεται αυτό; Η κατηγορία προς τον Ιταλό ρέφερι είναι πως βιάστηκε να σφυρίξει. Οτι θα έπρεπε να περιμένει να τελειώσει η φάση και μετά να πάρει μια απόφαση. Ο λόγος που λέγεται αυτό είναι επειδή στην εξέλιξη της φάσης ο Αμπραχαμ σκόραρε. Θα μετρούσε, όμως, το γκολ; Η μπάλα έφτασε στον Αγγλο από το χέρι του Μχιταριάν, ο οποίος πήρε το πέναλτι.

Και η εξέταση του βίντεο δείχνει ότι το χέρι του Αρμένιου… μάλλον δεν ήταν ακούσιο. Αν, επομένως, ο Ορσάτο δεν σφύριζε πέναλτι και άφηνε τη φάση να εξελιχθεί, το VAR θα ακύρωνε το γκολ του Αμπραχαμ. Και από τη στιγμή που θα το ακύρωνε, η φάση θα γυρνούσε στο πέναλτι και ο Ορσάτο θα έστελνε ξανά τον Βερετού στη βούλα.

Το λάθος με το «δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι»

Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν ο Ορσάτο δεν σφύριζε πέναλτι, στο τέλος μέσω VAR πάλι πέναλτι θα έδινε. Οπως και να έχει, ο διαιτητής είναι στο στόχαστρο και για κάτι ακόμη. Επειδή μιλώντας προς τους παίκτες της Ρόμα, τους είπε: «Δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι. Και στο κάτω-κάτω, κατηγορείτε εμένα επειδή ο Βερετού έχασε το πέναλτι;». Το λάθος, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είναι πως ο κανονισμός προβλέπει πως υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι. Απλά στην προκειμένη περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, το χέρι του Μχιταριάν θα είχε ως αποτέλεσμα πάλι πέναλτι να δοθεί, ακόμη κι αν άφηνε τη φάση να εξελιχθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ