aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΓιουβέντους: Μετά από εννιά χρόνια στο Europa League - Τι είχε κάνει τότε

Γιουβέντους: Μετά από εννιά χρόνια στο Europa League – Τι είχε κάνει τότε

Εννιά σεζόν μετά η Γιουβέντους καλείται να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Τότε είχε στον πάγκο τον Αντόνιο Κόντε και τους Τζίτζι Μπουφόν, Αντρέα Πίρλο και Κάρλος Τέβες στη βασική ενδεκάδα.

Οι «μπιανκονέρι» υπήρξαν απογοητευτικοί στη φετινή παρουσία τους στο Champions League, με αποκορύφωμα την ήττα με 2-0 στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Χάιφα. Μέτρησαν πέντε ήττες σε έξι αγώνες απέναντι σε Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Χάιφα.

Όπως και φέτος, έτσι και τη σεζόν 2013/14, η Γιουβέντους έμεινε τρίτη στον όμιλο του Champions League, πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ και πάνω από την Κοπεγχάγη. Στη συνέχεια, στο Europa League πέρασε τα εμπόδια των Τράμπζονσπορ, Φιορεντίνα και Λιόν ώσπου αποκλείστηκε από τη Μπενφίκα στα ημιτελικά.

Παράξενη κατάληξη για την τότε ομάδα της Γιουβέντους αν αναλογιστεί κανείς πως διέθετε στον πάγκο τον Αντόνιο Κόντε και το καλύτερο κέντρο της τα τελευταία χρόνια, με τους Αντρέα Πίρλο, Πολ Πογκμπά και Αρτούρο Βιδάλ, με τον Κλαούντιο Μαρκίζιο σαν «ρεζέρβα». Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως την επόμενη χρονιά αυτή η ομάδα έφτασε στον τελικό του Champions League με την ίδια ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ