aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Γεμάτα γήπεδα μόνο με εμβόλιο»!

Αρχίζει σιγά – σιγά να εμπεδώνεται στους ποδοσφαιρόφιλους στην Ευρώπη ότι και να ξαναρχίσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, οι εξέδρες θα είναι άδειες για πολλούς μήνες. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών, Γκέραλντ Χάουγκ, εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα οι φίλοι του ποδοσφαίρου (και των συναυλιών), να μην μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα αγαπημένα τους θεάματα για τον επόμενο 1,5 χρόνο!

«Η διατήρηση κλειστών σταδίων και αιθουσών για δεκαοκτώ μήνες θα ήταν σίγουρα μία σοφή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάουγκ. Οι αίθουσες και τα στάδια έχουν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Στην Ιταλία έχουμε φρένο από τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την επανέναρξη της δράσης στο ποδόσφαιρο. «Εάν θα έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, δεν θα το έκανα μιλώντας θετικά και πιστεύω ότι η επιστημονική τεχνική επιτροπή συμφωνεί». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Τζιάνι Ράτσα, μέλος της επιστημονικής επιτροπής επιδημίας κορωναϊού.

Μία θέση που έρχεται σε αντίθεση με την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, με την 31η Μαΐου ως πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στο γήπεδο, με διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Μέχρι χθες ο κορωνοϊός έχει αφήσει 20.465 νεκρούς στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 159.516.

Η γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Υγείας, Σάντρα Τζάμπα, ξεκαθάρισε ότι τα γήπεδα της χώρας θα φιλοξενήσουν θεατές ξανά μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό! «Βλέπω πολύ δύσκολη την επιστροφή στη δράση και δεν βλέπω το ποδόσφαιρο ως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Θα μπορείτε να δείτε γεμάτα γήπεδα, μόνο όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι. Θέλω να πω ότι θα δείτε γεμάτα γήπεδα, μόνο όταν έχουμε το εμβόλιο. Για ματς κεκλεισμένων των θυρών θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη ένα μήνα. Δεν θα είναι καταστροφή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ