aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΕυρωπαία ξανά η Φιορεντίνα, μένει… σπίτι η Αταλάντα

Ευρωπαία ξανά η Φιορεντίνα, μένει… σπίτι η Αταλάντα

Ετοιμάζει διαβατήρια η Φιορεντίνα! Οι «βιόλα» επικράτησαν 2-0 της αδιάφορης Γιουβέντους και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Europa Conference League, παίζοντας ξανά στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

Καλύτερα μπήκε στο «Αρτέμιο Φράνκι» στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα η Γιουβέντους ελέγχοντας τον ρυθμό, αλλά σιγά-σιγά η Φιορεντίνα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί, με τις τελικές της να είναι ως επί το πλείστον εκτός εστίας. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα λάθος του Κιελίνι, στο τελευταίο του ματς στα μπιανκονέρο, στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Ντάνκαν να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τους «βιόλα» να ελέγχουν το παιχνίδι και τη Γιουβέντους να είναι αναιμική. Τελικά, ο Μπονούτσι υπέπεσε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις, με τον Νίκο Γκονζάλες να το μετατρέπει σε γκολ και να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στέλνοντας την Φιορεντίνα στην Ευρώπη.

Στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα εμφάνισε ξανά τις ίδιες παθογένειες στο γήπεδό της και με την ήττα που γνώρισε από την Έμπολι (0-1), δεν βγαίνει Ευρώπη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Βικάριο που έκανε απίθανη επέμβαση κατεβάζοντας τα… ρολά, κρατώντας το μηδέν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών! Τελικά, ο Στούλατς στο 79ο λεπτό «τέζαρε» τους «μπεργκαμάσκι» και χάρισε νίκη γοήτρου στους φιλοξενούμενους.

Ματσάρα με τα όλα του στο «Ολίμπικο», σε ένα ματς που η Λάτσιο και η Βερόνα ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Μόλις στο 14’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, αφού Σιμεόνε και Λαζάνια έγραψαν το 2-0. Στα… καπάκια ο Καμπράλ (16’) μείωσε στο σκορ, ενώ ο Φελίπε Άντερσον στο 29ο λεπτό το έφερε στα ίσα. Ο Πέδρο στο 62’ έφερε… τούμπα το ματς, αλλά η χαρά των «λατσιάλι» κράτησε λιγότερο από ένα τέταρτο με τον Χόνγκλα στο 76’ να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Ο βαθμός έδωσε την 5η θέση στη Λάτσιο, αφήνοντας από κάτω της τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο Ρόμα, ενώ η Βερόνα πέτυχε τα περισσότερα γκολ (65) στην ιστορία της στη Serie A.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ