aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΈβαψε «νερατζούρο» το Μιλάνο και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση η Ίντερ! (vid)

Έβαψε «νερατζούρο» το Μιλάνο και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση η Ίντερ! (vid)

O Λαουτάρο πήρε το όπλο του και έκανε αφεντικό του Μιλάνου την Ίντερ! Με το γκολ του Αργεντινού στο 33′ οι «νερατζούρι» επικράτησαν 1-0 της Μίλαν για την 21η αγωνιστική της Serie A και εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο -13 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Θλιβερή η πορεία των πρωταθλητών που γνώρισαν την τρίτη τους διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησαν στο -5 από την Ίντερ και στο -18 από την κορυφή. Άσχημη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, που πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Το ματς

Η Ίντερ ήταν εκείνη που κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε την καθολική κυριαρχία. Στο 2’ ο Λαουτάρο Μαρτίνες είχε την πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς εξαπολύοντας ένα σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι «νερατζούρι» έχασαν τρομερή ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Τσαλχάνογλου βρέθηκε έξω από την περιοχή, πάτησε μαγικά την μπάλα στον Μαρτίνες που σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, όμως ο Ταταρουσάνου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Μίλαν δεν μπορούσε να ανταλλάξει δεύτερη πάσα επηρεασμένη από το pressing της Ίντερ και στο 10ο λεπτό η ομάδα του Ιντζάγκι ξανά με τον Αργεντινό στράικερ σπατάλησε την ευκαιρία να προηγηθεί μετά από την κεφαλιά που έκανε ο αρχηγός της.

Οι «νερατζούρι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 34’ βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Κόρνερ του Τσαλχάνογλου, υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες που με το έβδομο γκολ σε 12 ματς κόντρα στη Μίλαν, έκανε το 1-0 που έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιόλι εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του, πέρασε στο ματς τον Μπραχίμ Ντίας αντί του Μεσίας αλλά και τους Σελεμέκερς και Λεάο αντί των Καλάμπρια και Οριγκί αντίστοιχα. Η Ίντερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους «ροσονέρι» στο 56’ με τον απόλυτο πρωταγωνιστή, Λαουτάρο Μαρτίνες να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα, η Μίλαν ολοκλήρωσε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς με τον Ερναντές να βρίσκει με σέντρα τον Ζιρού στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Γάλλου στράικερ πέρασε εκτός εστίας. Στο 69ο λεπτό η Μίλαν κέρδισε ένα φάουλ εκτός περιοχής, προϊόν της πίεσης που άσκησε ψηλά όμως ο Ερναντές εκτέλεσε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 75’ ο Ντίας απείλησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Ονάνα μπλόκαρε εύκολα, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Πιόλι κέρδισε ένα φάουλ εκτός περιοχής το οποίο εκτέλεσε ο Ζιρού αλλά έστειλε την μπάλα και πάλι άουτ. Οι «νερατζούρι» βρήκαν δίχτυα στο 82′ με τον Λουκάκου όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Βέλγου στο Τιό, ενώ επτά λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε με τον Μαρτίνες να νικά τον Ταταρουσάνου και το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ έπειτα από χρήση VAR, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.

Οι ενδεκάδες:
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Oνάνα-Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι- Νταρμιάν, Ντιμάρκο (71′ Γκόοσενς), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (89′ Γκαλιαρντίνι), Μιχταριάν (71′ Μπρόζοβιτς)- Μαρτίνες, Τζέκο (71′ Λουκάκου)

Mίλαν (Στέφανο Πιόλι): Tαταρουσάνου- Καλουλού, Κίαερ (85′ Ρέμπιτς), Γκάμπια (70′ Τιό)- Καλάμπρια (55′ Σελεμέκερς), Ερναντές, Κρούνιτς, Τονάλι, Μεσίας (46′ Ντίας)-Οριγκί (55′ Λεάο), Ζιρού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ