aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΈπαιξε με καρκίνο και παραλίγο να γίνει «ήρωας», αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια!

Έπαιξε με καρκίνο και παραλίγο να γίνει «ήρωας», αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια!

Είναι το 80ό λεπτό του δεύτερου ημιτελικού των πλέι οφ ανόδου. Πέμπτη βράδυ, Λέτσε – Βενέτσια στο Via Del Mare. Με το σκορ στο 1-1, οι γηπεδούχοι που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι, θέλουν οπωσδήποτε γκολ. Και πιστεύουν ότι θα το πετύχουν, αφού κερδίζουν πέναλτι. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή ολόκληρης της σεζόν για τη Λέτσε και την ευθύνη αναλαμβάνει ο αρχηγός της.

Ο Μάρκο Μανκόζου παίρνει φόρα, εκτελεί και η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι… Στα λεπτά που απομένουν, παρά τις προσπάθειες, δεύτερο γκολ δεν μπαίνει. Η Βενέτσια, επομένως, προκρίνεται στον τελικό των πλέι οφ, ενώ η Λέτσε θα είναι και του χρόνου στη Serie B. Πίκρα, προφανώς, και ειδικά για τον Μανκόζου, ο οποίος καταρρέει. Αρχίζει αμέσως να κλαίει, πέφτει στον αγωνιστικό χώρο και βλέπει τους πάντες να τον πλησιάζουν για να τον παρηγορήσουν.

Και είναι από τις περιπτώσεις που ο «μοιραίος» αξίζει 1000% τη στήριξη των συμπαικτών του. Γιατί αυτό που έχει συμβεί με τον Μανκόζου είναι πραγματικό δράμα. Είναι μία από τις πιο συγκινητικές ή δραματικές ιστορίες στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Είναι μια ιστορία που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Και παράλληλα να λυπάσαι, ακόμη κι αν δεν έχεις καμία σχέση με τη Λέτσε, για το χαμένο πέναλτι. Και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό.

Η απόφαση που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο

Πριν δύο εβδομάδες ο Μανκόζου ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Είδηση που πάγωσε τους πάντες. Το συγκλονιστικό, όμως, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο ίδιος το πρόβλημα υγείας του. Ο αρχηγός της Λέτσε αποφάσισε να καθυστερήσει τις θεραπείες για να μην απουσιάσει από τα πλέι οφ. Ηθελε σαν τρελός να επαναφέρει τη Λέτσε στη Serie A και έβαλε αυτή την αποστολή πάνω από τον εαυτό του.

Οι γιατροί τού είπαν ότι θα πρέπει να αρχίσει θεραπείες άμεσα, αλλά ο ίδιος είπε «όχι». Το καθυστέρησε για να βοηθήσει την ομάδα του. Για να δώσει αυτή τη χαρά στους οπαδούς και στους συμπαίκτες του, όπως είπε. Και τελικά ο παίκτης που αποφάσισε κυριολεκτικά να ρισκάρει τη ζωή του, έγινε μοιραίος. Εγινε αυτός που έχασε το πέναλτι και καταδίκασε τη Λέτσε. Αυτός που οριστικοποίησε ότι η ομάδα… δεν θα ανέβει στη Serie A.

Στην οποία Serie A, παρεμπιπτόντως, ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει φέτος, αφού είχε προτάσεις το περασμένο καλοκαίρι. Τις απέρριψε, όμως, βάζοντας σαν αυτοσκοπό το να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα της Λέτσε. Οι οπαδοί της οποίας, φυσικά, από το βράδυ της Πέμπτης εκφράζουν με κάθε τρόπο τη λατρεία τους προς τον Μανκόζου.

Την αγάπη τους και την απόλυτη στήριξή τους στον αρχηγό που έβαλε την ομάδα τους πάνω από τη ζωή του. Και τελικά κινδυνεύει να τα χάσει και τα δύο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ