aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΕκτός Serie A η Σαλερνιτάνα για πολυιδιοκτησία αν δεν πουληθεί σε 4 μέρες!

Εκτός Serie A η Σαλερνιτάνα για πολυιδιοκτησία αν δεν πουληθεί σε 4 μέρες!

Τον Μάιο η ομάδα του Σαλέρνο πανηγύριζε την επιστροφή στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου έπειτα από αναμονή 22 χρόνων. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ήξεραν ότι υπήρχε ένα θέμα, ένα πρόβλημα. Η Σαλερνιτάνα έχει για ιδιοκτήτη τον Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος ως γνωστόν είναι ιδιοκτήτης και της Λάτσιο. Ηταν προφανές, επομένως, ότι ο Ιταλός παράγοντας θα έπρεπε να πουλήσει μία από τις δύο ομάδες.

Αυτή, προφανώς, ήταν η Σαλερνιτάνα αλλά δεν το έκανε εντός των 30 ημερών που έπρεπε. Αντιθέτως, την ημέρα που έληγε η προθεσμία, έκανε κάτι άλλο: Ανακοίνωσε ότι οι μετοχές του κλαμπ περνάνε σε ένα trust, το οποίο θα αναλάβει να τις πουλήσει εντός εξαμήνου. Ολοι, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, κατάλαβαν ότι ο Λοτίτο δεν σκοπεύει να την πουλήσει και τώρα επενέβη η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το πόρισμά της, λοιπόν, αναφέρει ότι το trust δεν έχει οικονομική ανεξαρτησία. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι μετοχές παραμένουν στον Λοτίτο. Ετσι, δόθηκε νέα διορία μέχρι το προσεχές Σάββατο στις 21:00. Αν μέχρι τότε η Σαλερνιτάνα έχει πωληθεί, όλα καλά. Αν όχι, πάει φουλ για αποβολή από τη Serie A και σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον θα αντικατασταθεί από τη Μπενεβέντο. Την ομάδα που τερμάτισε στη 18η θέση της φετινού πρωταθλήματος.

Απόλυτος ο δήμαρχος

Τα νέα αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις και στην πόλη του Σαλέρνο, ο δήμαρχος του οποίου τόνισε πριν λίγα 24ωρα ότι η ομάδα πρέπει να παίξει στη Serie A από τη στιγμή που εξασφάλισε στο γήπεδο την άνοδο. Αυτό είναι γενικά το κλίμα στις τάξεις παικτών και οπαδών της Σαλερνιτάνα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ