aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΜπαίνουν μέχρι και 400 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους

Μπαίνουν μέχρι και 400 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους

Ολα τα ποδοσφαιρικά κλαμπ, ως γνωστόν, έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό χτύπημα λόγω της πανδημίας. Μια κατάσταση που διαρκεί 1,5 χρόνο τώρα με συνέπεια να γίνεται όλο και χειρότερη για τις ομάδες. Εξαίρεση, φυσικά, δεν αποτελούν οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι χρειάζονται ρευστό. Και θα το βρουν, για ακόμη μία φορά, εκ των έσω.

Οπως αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ το Calcio & Finanza, η Γιουβέντους θα προχωρήσει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και θα είναι και αυτή… βαρβάτη, αφού θα προκηρυχθεί για το ποσό των 300-400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το φθνόπωρο του 2019 οι Τορινέζοι είχαν κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ σε ιταλική ομάδα. Αυτά τα λεφτά προορίζονταν τότε για μεταγραφική ενίσχυση, αλλά τελικά βοήθησαν ώστε να μην καταρρεύσει το κλαμπ όταν ήρθε ο κορονοϊός.

Από αυτά τα 300 εκατ. ευρώ, τα 200 τα είχαν βάλει, ως μεγαλομέτοχοι, οι Ανιέλι. Η Exor, δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με στόχο να υπάρχει ρευστό και παράλληλα να εξοφληθούν χρέη. Οπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο αναζήτησης «συμπαίκτη», να μπει κάποιος ως μέτοχος, με μικρό ποσοστό. Ιδέα που εγκαταλείφθηκε αμέσως όμως, συμπληρώνει το Calcio & Finanza.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καταλήγει το οικονομικό Μέσο, θα προκηρυχθεί μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τα έξοδα-έσοδα της οποίας, πιθανότατα, θα κρίνουν ποιο θα είναι το τελικό ποσο της ΑΜΚ. Αν, δηλαδή, θα είναι στα 300 εκατ. ευρώ ή αν θα χρειαστούν περισσότερα, κοντά στα 400 εκατ. ευρώ.

Απάντηση στον ισολογισμό που… τρομάζει

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει θα βοηθήσει ώστε να μην υπάρξει… τραγωδία λόγω του ισολογισμού. Αυτός θα κλείσει στις 30 Ιουνίου και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι… -200 εκατ. ευρώ! Είναι αναγκαίο, επομένως, να μπει ρευστό στο ταμείο και αυτό θα συμβεί μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ