aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΜπαίνουν 400 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους!

Μπαίνουν 400 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους!

Στις 19 Ιουνίου, το Calcio & Finanza έγραφε για τους Μπιανκονέρι ότι θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για ένα ποσό ανάμεσα στα 350 και στα 400 εκατ. ευρώ. Ποσό που θεωρείται αρκετό για να καλύψει τις απώλειες λόγω πανδημίας, βοηθώντας το κλαμπ να πατήσει καλά. Αυτό το ρεπορτάζ, λοιπόν, το επιβεβαίωσαν και επισήμως οι Τορινέζοι.

Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι οι τελευταίοι τρεις ισολογισμοί (2019, 2020, 2021) έχουν συνολικά ζημία 320 εκατ. ευρώ. Λόγω αυτής της κατάστασης, λοιπόν, αποφασίστηκε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 400 εκατ. ευρώ. Ετσι, θα καλυφθεί η ζημιά και θα υπάρχει και ρευστό στο ταμείο.

Σημαντικό όμως, σε ό,τι αφορά το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα οι Μπιανκονέρι, είναι και κάτι άλλο: Αποφασίστηκε ότι σταματάει η λογική της plusvalenza. Σταματάει, δηλαδή, το να είναι πρώτο ζητούμενο το οικονομικό κέρδος από κάθε παίκτη. Στόχος, από εδώ και πέρα, είναι να παίρνονται όλες οι αποφάσεις με πρώτο γνώμονα το αγωνιστικό κομμάτι.

Τι σημαίνει αυτό; Θα φέρουμε ένα παράδειγμα… Ας υποθέσουμε ότι η Γιούβε έχει έναν παίκτη και θέλει να τον δώσει. Δεν βρίσκει, όμως, ομάδα που να της δίνει το ποσό που χρειάζεται για να γράψει κέρδος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο παίκτης θα πωλείται και με λιγότερα, αφού στόχος θα είναι να καθαρίσει το ρόστερ και όχι το κέρδος. Στην πορεία, αν οι Μπιανκονέρι τηρήσουν αυτή τη λογική, κερδισμένοι θα βγουν. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά. Στην αρχή, όμως, θα πονέσουν.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, όπως σημειώνουν και οικονομικά Μέσα, αφού στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν συνηθίζεται. Αντιθέτως, είναι κανόνας η plusvalenza, το κέρδος από κάθε παίκτη, αφού αυτό βοηθάει και στους ισολογισμούς. Λόγω της plusvalenza, για παράδειγμα, βλέπουμε κατά καιρούς να κοστολογείται με… τρελό ποσό ακόμη και κάποιος νεαρός από τα τμήματα υποδομής. Αυτό, πλέον, αλλάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ