aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΑντσελότι: «Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι ελκυστικό, πρέπει να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης»

Αντσελότι: «Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι ελκυστικό, πρέπει να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης»

Στο ιταλικό ποδόσφαιρο και στην αποτυχία της εθνικής του ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του τόσο για το VAR, όσο για τις φήμες που κάνουν λόγο για περαιτέρω αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντσελότι:
«Νομίζω πως το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναζητήσει τρόπους για να βελτιώσει το θέαμα που προσφέρει. Δεν είναι ελκυστικό και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Είναι ο τομέας της τεχνικής, με την έννοια ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων αναφοράς σε μια γενιά ποδοσφαιριστών που δεν έχει σπουδαίους πρωταθλητές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όταν υπήρχαν οι Τότι, Ντελ Πιέρο, Πίρλο, Γκατούζο. Η Ιταλία δυσκολεύεται να βρει μια γενιά νέων ταλέντων. Παρά την απρόσμενη επιτυχία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η ατομική ποιότητα των Ιταλών παικτών αυτή την στιγμή δεν είναι αυτή που ήταν πριν 15 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την αντίθεσή του με την υπερβολική χρήση του VAR.

«Δεν νομίζω πως είναι θετικό. Το VAR βοηθάει, αλλά πρέπει να βελτιωθεί ο τρόπος που χρησιμοποιείται. Γεννήθηκε ως ένα μέσο για να αποφύγουν οι διαιτητές τα ξεκάθαρα λάθη. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε επαφή εντός περιοχής, η απόφαση θα πρέπει να ανήκει στον διαιτητή»

Τέλος, ο Αντσελότι μίλησε και για το ενδεχόμενο να σταματάει ο χρόνος των παιχνιδιών, όταν σταματάει και η ροή του παιχνιδιού, λέγοντας: «Συμφωνώ και νομίζω ότι αυτή θα είναι η επόμενη αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Σήμερα, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δίνονται 10 λεπτά καθυστερήσεων. Θα αφαιρούσε από το παιχνίδι πολλές άχρηστες καθυστερήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ