aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΆνχελ Ντι Μαρία: Στη «λίστα των αποχωρήσεων» της Γιουβέντους

Άνχελ Ντι Μαρία: Στη «λίστα των αποχωρήσεων» της Γιουβέντους

«Από επιλογή ή από ανάγκη», έτσι τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της «La Gazzetta dello Sport» που εξηγεί τις παράπλευρές απώλειες που πρόκειται να προκαλέσει στην Γιουβέντους το μεγάλο αρνητικό υπόλοιπο στα οικονομικά της. Οι διοικούντες ανακοίνωσαν ζημιά 254 εκατομμύρια.

«Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εναλλακτικές», λέει η ιταλική εφημερίδα κι εξηγεί ότι ο σύλλογος ετοιμάζει μια… επανάσταση που βασίζεται σε μια πτώση της αγοράς και συλλογική περικοπή μισθών. Σε αυτές τις διαδικασίες οι περικοπές ξεκινούν συνήθως με τους πιο ψηλά αμειβόμενους.

Έτσι γίνεται λόγος για αρκετούς ποδοσφαιριστές «με τη βαλίτσα γεμάτη». Ο πρώτος είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός υπέγραψε μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο έναντι 6 εκατομμυρίων καθαρών απολαβών συν μπόνους με το deal να φθάνει συνολικά τα 7,5 εκατομμύρια.

Δεν ήθελε να υπογράψει μια συμφωνία με μεγαλύτερη δέσμευση για να μπορεί να επιλέξει ξανά σύντομα το επόμενο βήμα της καριέρας του. Υπάρχουν μάλιστα εικασίες για επιστροφή στην Αργεντινή για να τελειώσει την καριέρα του.

Οι Ιταλοί γράφουν ότι «ο χωρισμός με τη Γιουβέντους θεωρείται δεδομένος» στο τέλος της σεζόν. Υπάρχει ανάγκη να μειωθούν οι μισθοί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να απαλλαγούν από τον μισθό του Ντι Μαρία. Την ίδια μοίρα θα έχει και ο Ραμπιό, του οποίου επίσης λήγει το συμβόλαιο και έχει έναν από τα υψηλότερα στην ομάδα. Ο Αλέγκρι τον εκτιμά, αλλά τα 8 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν που κερδίζει είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η Γιουβέντους.

Ο σύλλογος του Τορίνου ήθελε ήδη να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι, αλλά η μητέρα και μάνατζέρ του ζητούσαν 10 εκατομμύρια συμβόλαιο από τη Γιουνάιτεντ. Ο Κουαδράδο είναι ένας υπό αποχώρηση παίκτης. Ο 34χρονος εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του Αλέγκρι, αλλά και ο μισθός του τον τοποθετεί στην κορυφή της κλίμακας της Γιουβέντους.

Μπορούν να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Άλεξ Σάντρο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ολοκληρώνει επίσης τη δέσμευσή του τον Ιούνιο. Η Γιουβέντους θα πρέπει να πάρει επώδυνες αποφάσεις και να κοιτάξει προσεκτικά τι κάνει στην αγορά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ