aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE A«Άλωσε» τη Νάπολη με ήρωα Ζιρού και πάει για σκουντέτο η Μίλαν! (vid)

«Άλωσε» τη Νάπολη με ήρωα Ζιρού και πάει για σκουντέτο η Μίλαν! (vid)

Σπουδαίο διπλό με… άρωμα σκουντέτο πανηγύρισε η Μίλαν, η οποία επικράτησε με 1-0 της Νάπολι, χάρη σε ένα γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκειά του και έγινε… ροντέο στα τελευταία του λεπτά με ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Μίλαν άντεξε στην πίεση που της άσκησαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά, ενώ είχε και η ίδια ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμά της.

Στην κορυφή της Serie A με 60 βαθμούς πλέον η Μίλαν, άφησε στο -2 την Ϊντερ (χρωστάει το ματς με την Μπολόνια). Από την άλλη, η Νάπολι έμεινε στους 57 βαθμούς, τρεις βαθμούς μακριά από την αποψινή της αντίπαλο. Γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την ώθηση που τους έδωσε ο κόσμος τους και να μπαίνουν… φουριόζοι.

Στο 13’ ο Οσιμέν έκανε ωραία ατομική ενέργεια και μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Οσπίνα, αλλά ο Τομόρι τον έκοψε με υπέροχο τάκλιν, ενώ στο 20’ ο Νιγηριανός επιθετικός της Νάπολι απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Οσπίνα. Ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Η Μίλαν ευτύχισε να προηγηθεί στο 49’, με την πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ των γηπεδούχων, ο Καλάμπρια έκανε ένα σουτ που θα κατέληγε άουτ, αλλά ο Ζιρού πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-0 για τους «ροσονέρι».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα – Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρουί – Ρουίθ (76’ Μέτρενς), Λομπότκα (82’ Λομπότκα) – Πολιτάνο (67’ Ουνάς), Ζιελίνσκι (82’ Ανγκισά), Ινσίνιε (67’ Ελμάς) – Οσιμέν

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μαϊνιάν – Καλάμπρια (80’ Φλορέντσι), Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ – Μπενασέρ, Τονάλι (68’ Κρούνιτς) – Μεσσίας (80’ Σαλεμάκερς), Κεσιέ, Λεάο (89’ Ιμπραΐμοβιτς) – Ζιρού (68’ Ρέμπιτς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ