aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαSerie A - 17η αγωνιστική: Δεσπόζει το Ρόμα - Ίντερ στο «Ολίμπικο»

Serie A – 17η αγωνιστική: Δεσπόζει το Ρόμα – Ίντερ στο «Ολίμπικο»

Η σπουδαία «μάχη» μεταξύ Ρόμα και Ίντερ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα στην 17η αγωνιστική της Serie A. Το ιταλικό πρωτάθλημα «πήρε φωτιά» με την εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους επί της Μίλαν (1-3) την Τετάρτη (6/1), αφού οι εννιά συνεχόμενες φορές πρωταθλητές μπήκαν ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση ενός ακόμα σκουντέτο (απέχουν επτά βαθμούς από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο).

Ίντερ (36β.) και Ρόμα (33β.) βρίσκονται πάνω από τη «Μεγάλη Κυρία» στη βαθμολογία, στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, και θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα αυτό, καθώς και να μείνουν κοντά στην πρωτοπόρο Μίλαν (37β.). Οι «νερατζούρι» μόλις την τελευταία αγωνιστική είδαν το σερί τους των οκτώ συνεχόμενων νικών να σταματάει, ενώ οι «τζιαλορόσι» έχουν πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Αμφότερες είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι της Κυριακής (10/1, 13:30), η γηπεδούχος Ρόμα θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Πέδρο και Ζανιόλο, ενώ η φιλοξενούμενη Ίντερ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ντ΄Αμπρόζιο (εκτός για 1,5 μήνα). Αντίθετα, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ρομέλου Λουκάκου.

Στο υπόλοιπο πρόγραμα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση (10/1, 21:45) της 4ης Γιουβέντους (30β.) με την 5η Σασουόλο (29β.), η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά. Η «Μεγάλη Κυρία» μαστίζεται από τα κρούσματα κορονοϊού, αφού μετά τον Άλεξ Σάντρο, θετικός βρέθηκε και ο Ματίας Ντε Λιχτ. Ωστόσο, η νίκη είναι μονόδρομος στην προσπάθεια να προσεγγίσει την κορυφή.

Η πρώτη της βαθμολογίας, Μίλαν (37β.), υποδέχεται την Τορίνο στο «Σαν Σίρο», φιλοδοξώντας να δημιουργήσει νέο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό των 27 αγώνων που διακόπηκε από τη Γιουβέντους την Τετάρτη (6/1).

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική :

Σάββατο 9/1
Μπενεβέντο – Αταλάντα (16:00)
Τζένοα – Μπολόνια (19:00)
Μίλαν – Τορίνο (21:45)

Κυριακή 10/1
Ρόμα – Ίντερ (13:30)
Ουντινέζε – Νάπολι (16:00)
Βερόνα – Κροτόνε (16:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ