aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΤο σχέδιο UEFA και CONMEBOL για το Super Nations League από το 2024

Το σχέδιο UEFA και CONMEBOL για το Super Nations League από το 2024

Η UEFA και CONMEBOL περνούν στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να αποκρούσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της FIFA. Η πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια έχει προκαλέσει την ένωση των δυνάμεων των δύο Συνομοσπονδιών που δεν είναι διατεθειμένες να συναινέσουν χωρίς μάχη.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σύμφωνο για στενότερη συνεργασία, το οποίο εκτιμάται ότι θα γεννήσει ένα αναβαθμισμένο Nations League. Ή αλλιώς το Super Nations League όπως ήδη το αναφέρουν κάποιοι. Στις ευρωπαϊκές ομάδες θα προστεθούν και οι δέκα της Λατινικής Αμερικής με όλα τα ματς να διεξάγονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το σχέδιο για τη νέα διοργάνωση
Οι αλλαγές που θα προκληθούν στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά αφορούν σίγουρα σε πρώτη φάση τις δύο πρώτες κατηγορίες.

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Ζμπίνιεβ Μπόνιεκ, αποκάλυψε το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά: «Συνολικά η πρώτη κατηγορία θα έχει 22 ομάδες. Οι 16 με τον τρόπο που αγωνίζονται μέχρι τώρα, έξι από την CONMEBOL. Οι υπόλοιπες τέσσερις από τη Λατινική Αμερική θα προστεθούν στη δεύτερη κατηγορία».

Αλλαγές μπορεί να υπάρξουν και στην τρίτη και την τέταρτη κατηγορία ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό.

Την ίδια ώρα αναμένεται να αποφασιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά. «Ακόμα το δουλεύουμε αυτό. Οι ημερομηνίες για τις Εθνικές ομάδες είναι συγκεκριμένες οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά», είπε ο Μπόνιεκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ