aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤελικό η Πορτογαλία με πανδαισία Κριστιάνο

Τελικό η Πορτογαλία με πανδαισία Κριστιάνο

Με χατ-τρικ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα Nations League, η Πορτογαλία επικράτησε στο φινάλε με 3-1 της Ελβετίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θ’ αντιμετωπίσει Ολλανδία ή Αγγλία.

Στην πρεμιέρα του Φέλιξ στην Εθνική, οι Πορτογάλοι δεν ήταν καλύτεροι, στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο μέρος, ωστόσο ισοφαρίστηκαν στο 54′ από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε και το είδε ο Μπριχ μετά από VAR και ενώ αυτή τη φάση, ακολούθησε φάση με πέναλτι που θα κέρδιζαν οι Πορτογάλοι (ανατροπή του Μπερνάρντο Σίλβα από τον Σαρ). Δόθηκε όμως του Σεμέδο πάνω στον Ζούλερ και ο Ροντρίγκες ισοφάρισε, όμως ο CR7 απένειμε δικαιοσύνη στο τέλος.

Το ματς

O Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Πορτογαλία, σε σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Μπερνάρντο Σίλβα, πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο Ζοάο Φέλιξ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Από την άλλη ο Πέτκοβιτς διάλεξε το 4-4-1-1 με τον Σακίρι σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Χάρις Σεφέροβιτς, με την διάταξη στην άμυνα, να γυρνά και σε τριάδα σε κάποιες στιγμές.

Οι Ελβετοί μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και είχαν μοναδική στιγμή στο 3ο λεπτό, όταν ο Ζούμπερ έβγαλε σε θέση βολής τον Σακίρι απέναντι από τον Ρουί Πατρίτσιο, αλλά ο Πορτογάλος βρέθηκε σε ετοιμότητα. Από δημιουργία του Σακίρι και τη σέντρα που έβγαλε, ο Σεφέροβιτς για λίγο, δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί της για να τη στείλει στην εστία του Πατρίσιο. Στο 21ο λεπτό ήρθε ένα ακόμα σουτ του Σακίρι, πάνω από την εστία.

Κόντρα στη ροή του ματς και σε ένα διάστημα που οι Ελβετοί έμοιαζαν να ελέγχουν το ματς, ο Ρονάλντο κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή. Ο άσος της Γιουβέντους το εκτέλεσε για να φέρει την μπάλα να περάσει πάνω από τον Καρβάλιο που είχε πάει στην άκρη του τείχους των Ελβετών για να τους ξεγελάσει και έτσι οι Ίβηρες πήραν το προβάδισμα.

Παρόλα αυτά οι Ελβετοί προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, πίεσαν και στο 42’ είχαν την ευκαιρία σε μια ακόμα δημιουργία του Σακίρι που έβγαλε τον Εμπαμπού από δεξιά, αυτός γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Σεφέροβιτς σημάδεψε το δοκάρι για να μείνει το 1-0 της Πορτογαλίας, στο α’ ημίχρονο.

Η φάση που σημάδεψε το δεύτερο μέρος και το ματς, έγινε μέσα σε40’’. Πρώτα οι Ελβετοί ζητούν πέναλτι σε σπρώξιμο του Σεμέδο στον Ζούλερ. Ο Μπριχ αρχικά πήρε την ορθή απόφαση, άφησε το ματς να εξελιχθεί αφού δεν υπήρχε τίποτε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπερνάρντο Σίλβα ανατρέπεται από τον Σαρ, ο Γερμανός δίνει το πέναλτι, αλλά πάει στο VAR. Σε αυτό ξαναβλέπει τη φάση που οι Ελβετοί ζητούν πέναλτι και το δίνει σε αυτούς, για να δώσει την ευκαιρία στον Τζέι Ροντρίγκες να ισοφαρίσει.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Σάντος με τον τραυματισμό του Πέπε, που αντικαταστάθηκε από τον Φόντε. Ο Σεφέροβιτς είχε καλή στιγμή στο 65’, αλλά ξανά έχασε την ευκαιρία. Έτσι το ματς έφτασε στο φινάλε όπου μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 89’ με ασίστ πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα και αφού η μπάλα βρήκε ελάχιστα μετά το σουτ σε αμυνόμενο, έγινε το 2-1, ενώ αμέσως μετά ο άσος της Γιουβέντους με προσωπικό τελείωμα έκανε το 3-1.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε (63’ λ.τρ Ζοσέ Φόντε), Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70’ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Ζακαρία (71’ Φερνάντες), Ζούμπερ (83’ Στέφφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ