aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαNations League: Ολλανδία και Κροατία στα τελικά, σώθηκε η Γαλλία (vids)

Nations League: Ολλανδία και Κροατία στα τελικά, σώθηκε η Γαλλία (vids)

Το φινάλε του 4ου ομίλου της League A στο Nations League βρήκε την Ολλανδία νικήτρια στο Derby der Lage Landen απέναντι στο Βέλγιο, με το 1-0 να τη στέλνει στα τελικά του τουρνουά, εις βάρος του μεγάλου αντιπάλου της.

Οι “οράνιε” ήθελαν να αποφύγουν την ήττα με τρία γκολ και πάνω στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, ύστερα από το θρίαμβο με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Το 1ο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Λουίς φαν Χάαλ να κάνει αλλαγές και να δοκιμάζει παίκτες (αν και μέχρι το 46′ είχε κάνει τρεις αλλαγές), σε αντίθεση με τον Τιερί Ανρί (αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ) που εμπιστεύτηκε τους βασικούς του.

Με τον Κέβιν ντε Μπρόινε να έχει “κλειδωθεί” από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, όσο κυλούσε ο χρόνος η κατάσταση έμοιαζε αμετάβλητη. Το γκολ με κεφαλιά του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στο 73′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και συνάμα έστειλε την Ολλανδία στα τελικά του τουρνουά, που θα διεξαχθούν μεταξύ 14 και 18 Ιουνίου 2023.

Στα… χαμηλά του ομίλου, η Πολωνία επικράτησε 1-0 της Ουαλίας στο Κάρντιφ και την έστειλε στη League B. Το γκολ των Πολωνών σημείωσε ο Κάρολ Σβιντέρσκι (έκτο στα τελευταία εννέα παιχνίδια του με το εθνόσημο) ύστερα από υπέροχη ασίστ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Οι Ουαλοί παρατάχθηκαν με βασικό τον Γκάρεθ Μπέιλ αλλά παρουσιάστηκαν κατώτεροι των απαιτήσεων, με συνέπεια να επιστρέψουν στη δεύτερη κατηγορία και να είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο επόμενο τουρνουά.

Το ίδιο στάτους θα έχει και η Αυστρία, η οποία ηττήθηκε στη Βιέννη από την Κροατία με 1-3 και υποβιβάστηκε από τον 1ο όμιλο. Οι Κροάτες στηρίχθηκαν στην “παλιά φρουρά”, με τον Λούκα Μόντριτς να σκοράρει και να γίνεται ο 5ος σκόρερ της χώρας του, με τους Μάρκο Λιβάγια και Ντέγιαν Λόβρεν να ακολουθούν το παράδειγμά του στο 2ο ημίχρονο. Ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ είχε ισοφαρίσει στο 9′ για τους Αυστριακούς, που είχαν τελικές για περισσότερα γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με αυτόν τον τρόπο, η Γαλλία σώθηκε και παρέμεινε στη League A, έστω κι αν ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στη Δανία με 0-2. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέταξε μία ομάδα με πολλές αλλαγές και αρχηγό για πρώτη φορά (125ος στην ιστορία της) τον Αντουάν Γκριεζμάν, όμως ούτε ο ίδιος ούτε ο Κιλιάν Εμπαπέ κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα στους γηπεδούχους.

Αντιθέτως, η Δανία ήταν ανώτερη, έκανε… πάρτι σε κάθε στημένη φάση, βρήκε δύο απανωτά γκολ με τους Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Αντρέας Σκοβ Όλσεν, έχασε αρκετά περισσότερα και τελικά πήρε μία νίκη γοήτρου, αφού δεν κατάφερε να φτάσει την Κροατία στην 1η θέση.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Αυστρία – Κροατία 1-3 (9′ Μπαουμγκάρτνερ / 6′ Μόντριτς, 69′ Λιβάγια, 72′ Λόβρεν)
Δανία – Γαλλία 2-0 (33′ Ντόλμπεργκ, 39′ Σκοβ Όλσεν)
Ολλανδία – Βέλγιο 1-0 (73′ Φαν Ντάικ)
Ουαλία – Πολωνία 0-1 (57′ Σβιντέρσκι)
Νησιά Φερόε – Τουρκία 2-1 (51′ Ντάβιντσεν, 59′ Έντμουντσον / 89′ Γκιουρλέρ)
Λουξεμβούργο – Λιθουανία 1-0 (89′ Ροντρίγκες)
Σλοβακία – Λευκορωσία 1-1 (65′ Ζρέλακ / 45′ Μπαχάρ)
Αζερμπαϊτζάν – Καζακστάν 3-0 (66′ αυτ. Μαρόχκιν, 74′ Όζομπιτς, 90+1′ Νουρίγεβ)
Μολδαβία – Λίχτενσταϊν 2-0 (90+2′, 90+4′ Στίνα)
Ανδόρα – Λετονία 1-1 (88′ Ρόσας / 50′ Γκουτκόβσκις)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ