aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚυνική Ελβετία, υποβιβασμός για Ισλανδία

Κυνική Ελβετία, υποβιβασμός για Ισλανδία

Το «δύο στα δύο» απέναντι στην Ισλανδία στον 2ο όμιλο της League Α του Nations League έκανε η Ελβετία. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς πέρασε από το Ρέικιαβικ με σκορ 2-1 και διατήρησε τις ελπίδες για την πρώτη θέση, την οποία θα διεκδικήσει απέναντι στο Βέλγιο. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, οι Ελβετοί πέτυχαν δύο τέρματα στην επανάληψη, υποχρεώνοντας τους Ισλανδούς στην τρίτη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια, που σημαίνει αυτόματα και υποβιβασμό στη League B.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Ισλανδία προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία και είχε κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Η κορυφαία ήταν στο 30’, όταν ο Σίγκουρτσον έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Μβόγκο «απογειώθηκε» και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Η Ελβετία, παρότι στην αρχή προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της, στη συνέχεια δέχθηκε αρκετή πίεση όταν είχε την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί και κατ’ επέκταση να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52’, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σεφέροβιτς, μετά από ασίστ του Τζάκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Τραούστασον, ενώ στο 57’ και στο 59’, οι Ελβετοί έχασαν με τη σειρά τους δύο μεγάλες ευκαιρίες να «κλειδώσουν» το ματς με τους Ζακάρια και Γκαβράνοβιτς αντιστοίχως. Η πίεση των φιλοξενούμενων γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη και στο 67’ πέτυχαν το δεύτερο γκολ με τον Λανγκ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 81’ με τον Φινμπόγκασον, αλλά παρά τις προσπάθειες για την ισοφάριση, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι περισσότερο.

LEAGUE A / 2ος όμιλος

Βαθμολογία

1. Βέλγιο (2αγ.) 6β. (5-1)
2. Ελβετία (3αγ.) 6β. (9-3)
3. Ισλανδία (3αγ.) 0β. (1-11)

Επόμενη αγωνιστική (15/11)

Βέλγιο-Ισλανδία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ