aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έκοψε τον… αέρα της Ιταλίας η Αυστρία

Σπουδαία φιλική νίκη επί της Ιταλίας πέτυχε η Αυστρία! Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια πάτησε πάνω στο προβάδισμά της, επικρατώντας άνετα 2-0 της «σκουάντρα ατζούρα».

Αυτή η νίκη της Αυστρίας ήταν η πρώτη απέναντι στην Ιταλία μετά από 62 χρόνια, όταν επικράτησε 2-1 στις 10 Δεκεμβρίου του 1960!

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων στο παιχνίδι ήταν εκρηκτικό αφού μόλις στο 6ο λεπτό βρήκαν το προβάδισμα. Ο Αρναούτοβιτς έκλεψε την μπάλα στον άξονα, περίμενε την κίνηση του Σλάγκερ και του έσπασε την κατάλληλη στιγμή με τον τελευταίο να μη λαθεύει απέναντι στον Ντοναρούμα για το 1-0.

Δέκα λεπτά μετά η Αυστρία έφτιαξε νέα μεγάλη φάση με τον Αντάμου, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 31’ απείλησε εκ νέου. Εν τέλει, η υπεροχή της ομάδας του Ράνγκνικ μετουσιώθηκε σε δεύτερο τέρμα, με τον Αλάμπα να σκοράρει με απίθανη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, εκτελώντας τον Ντοναρούμα για το 2-0 του ημιχρόνου. Τρία λεπτά μετά ο Ζάμπιτσερ είχε άλλη μια ευκαιρία, με το σκορ να μένει ως έχει ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ίδια εκκίνηση και στο δεύτερο μέρος με την Αυστρία να είναι ανώτερη και να ψάχνεται διαρκώς για ένα ακόμη γκολ, με τον Ποσχ να φτάνει κοντά σε αυτό στο 49’. Ακολούθησε ένα τέταρτο με τον ρυθμό να πέφτει και την Ιταλία να παίρνει τα ηνία στο ματς, έχοντας μια μεγάλη φάση με τον Ρασπαντόρι στο 70’. Η ομάδα του Μαντσίνι είχε βγάλει μια υποτυπώδη αντίδραση, πίεζε και δημιουργούσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Κιέζα να σπαταλά άλλη μια φάση για τους φιλοξενούμενους στο 84′.

Κάπως έτσι, το σκορ παρέμεινε στο 2-0 υπέρ των Αυστριακών ως το φινάλε, οι οποίοι πανηγύρισαν μια σημαντική φιλική νίκη γοήτρου απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας που έκανε… δύο βήματα πίσω σε σχέση με τα περασμένα, καλά, παιχνίδια της!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ