aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑγκαλιά με την πρόκριση η Ρωσία!

Αγκαλιά με την πρόκριση η Ρωσία!

Σαφές προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου πήρε η Ρωσία, η οποία νίκησε στο Σότσι την Τουρκία (2-0) και ξέφυγε με +4 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δυνατό ξεκίνημα για τους Ρώσους, με την ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και να δείχνει πιο απειλητική. Μόλις στο 20’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Νόισταντερ, εκμεταλλευόμενοι τη λάθος αντίδραση της τουρκικής άμυνας μετά από κόρνερ. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Γκιγιέρμε.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Ρώσοι μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν το παιχνίδι. Αφού πρώτα προειδοποίησαν με την κεφαλιά του Τζιούμπα στο 56’ και με τον Γραζίνσκι στο 70’, βρήκαν τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα με ωραίο πλασέ του Τσέρισεφ (76’) έπειτα από γύρισμα του Γκολόβιν. Στις καθυστερήσεις μάλιστα είχαν την ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ, όμως ο Μπολάτ σταμάτησε εντυπωσιακά το τετ-α-τετ του Τσέρισεφ.

Με την νίκη αυτή η Ρωσία έφτασε τους 7 βαυμούς και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, ενώ στον αντίποδα η Τουρκία έμεινε στους τρεις βαθμούς και θα παλέψει με την Σουηδία για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Για τον τρίτο όμιλο της τέταρτης κατηγορίας το Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Κοσόβου, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μάλτα στο Μπακού. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Μουσκάτ στο 37’, με τον Αμπτουλάγιεφ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν την συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού με σουτ εντός περιοχής. Στα εναπομείναντα λεπτά παρά την πίεση που άσκησαν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ανατροπής.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Κόσοβο «κόλλησε» στο 1-1 με τις Νήσους Φερόε. Αν και προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι με γκολ του Ρασίκα στο 9’, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν ισοφαρίζοντας στο 50’ με τέρμα του Γιόενσεν.

Μετά τις δύο ισοπαλίες αυτές η κατάσταση δεν άλλαξε στον όμιλο, με το Κόσοβο να οδηγεί την «κούρσα» με 8 βαθμούς και να ακολουθεί το Αζερμπαϊτζάν με 6.

Β’ Όμιλος 

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής 

Ρωσία- Τουρκία 2-0
(20’ Νόισταντερ, 76’ Τσέρισεφ)
Βαθμολογία 

1. Ρωσία (4-1)
2. Τουρκία (4-6)
3. Σουηδία (2-3) * σε δύο αγωνιστικές

Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 17/11) 

Τουρκία- Σουηδία (19:00)

Γ ‘ Όμιλος 

Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής 

Αζερμπαϊτζάν- Μάλτα 1-1
(53’ Αμπτουλάγιεφ- 37’ Μουσκάτ)
Νήσοι Φερόε- Κόσοβο 1-1
(50’ Γιόενσεν- 9’ Ρασίκα)

Βαθμολογία 

1. Κόσοβο 8 (6-2)
2. Αζερμπαϊτζάν (5-2)
3. Μάλτα (4-7)
4. Νήσοι Φερόε 2 (4-8)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (Σάββατο 17/11) 

Αζερμπαϊτζάν- Νήσοι Φερόε (19:00)
Μάλτα- Κόσοβο (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ