aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΖάλη... δισεκατομμυρίων: αυτές είναι οι ομάδες με τα πιο ακριβά ρόστερ (pic)

Ζάλη… δισεκατομμυρίων: αυτές είναι οι ομάδες με τα πιο ακριβά ρόστερ (pic)

Την έρευνα πραγνματοποίησε το «CIES Football Observatory», το οποίο ιδρύθηκε το 2005 στο Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας. Εξετάστηκαν τα ρόστερ των ομάδων για τη σεζόν 2016-17 και οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν άνετα την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα… 718 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει το ρόστερ που έχει στη διάθεση του ο Ζοζέ Μουρίνιο καθιστούν τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα όλων των εποχών! Ο αγγλικός σύλλογος έδωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε 185 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, του Πογκμπά, ο οποίος με τα 110 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του είναι ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία, του Ερίκ Μπαϊγί και του Χένρικ Μκιταριάν.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με το ρόστερ της να κοστίζει 634 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ, οι οποίοι κατείχαν τα προηγούμενα ρεκόρω των πιο ακριβών μεταγραφών, ενώ φέτος η μοναδική μεταγραφή ήταν ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι με ρόστερ συνολικής αξίας 611 εκατομμυρίων ευρώ. Οι «Πολίτες» δαπάνησαν φέτος 78 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι για να ενισχύσουν την ομάδα την οποία ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει τους Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες και Ινιέστα με τους… παχυλούς μισθούς, αλλά βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση με το ρόστερ της να κοστείζει 485 εκατομμύρια ευρώ. Η πεντάδα κλείνει με την Τσέλσι με ρόστερ αξίας 481 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγο πίσω είναι η Παρί Σεν Ζερμέν με παίκτες που κοστίζουν συνολικά 455 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γιουβέντους, η Άρσεναλ, η Μπάγερν και η Λϊβερπουλ.

Στα αξιοσημείωτα της λίστας είναι ότι η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, βρίσκεται στην 18η θέση με ρόστερ το οποίο κοστίζει μόλις… 188 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ είναι στην 26η θέση με ρόστερ 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά την κατάταξη των πρωταθλημάτων, την πρωτιά παίρνει η Πρέμιερ Λιγκ με τις είκοσι ομάδες της να έχουν ρόστερ που κοστίζουν περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί η Πριμέρα Ντιβιζιόν με μόλις… δυο δισεκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση είναι η Serie A, τέταρτη η Μπούντεσλίγκα και πέμπτη η Ligue 1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ