aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΞανά στο τραπέζι των συζητήσεων το «39ο παιχνίδι» της Πρέμιερ Λιγκ

Ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων το «39ο παιχνίδι» της Πρέμιερ Λιγκ

Οι μέτοχοι της Πρέμιερ Λιγκ συναντήθηκαν και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, στο Λονδίνο, για να συζητήσουν για την πορεία και ανάπτυξη της λίγκας.Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Ινδονησία αναγνωρίστηκαν ως αγορές που θα μπορούσαν να αντλήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο, ενώ παράλληλα ήδη συζητείται το θέμα για ένα τουρνουά προετοιμασίας των ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μακροπρόθεσμα, ο στόχος της Πρέμιερ Λιγκ για να αντλήσει περισσότερους οπαδούς και να αναπτυχθεί παγκοσμίως είναι η διεξαγωγή των ανταγωνιστικών αγώνων της Λίγκας σε «ξένο έδαφος».

Πιθανόν να χρειαστούν πολλά χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως προκαλεί έκπληξη πως μία τέτοια ιδέα επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από περισσότερο από μία δεκαετία, όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του «39ου παιχνιδιού».

Το 2008, η Πρέμιερ Λιγκ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένας επιπλέον γύρος αγώνων σε πέντε διαφορετικές περιοχές, με την κάθε ομάδα να έχει κέρδος από αυτό καθώς θα τις απέφερε 5 εκατομμύρια λίρες ανά αγώνα.

Η FIFA, η UEFA και η FA αντιτάχθηκαν στην ιδέα, με αποτέλεσμα να απορριφθεί ωστόσο ο Σκάνταμορ παρέμεινε θετικός και το 2014, όταν και εκλέχθηκε εκτελεστικός πρόεδρος της Λίγκας, δήλωσε: «Θα συμβεί κάποια στιγμή».

Όλα αυτά μόλις λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, με αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να εμπλέκονται με απώτερο σκοπό το κέρδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ