aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUE«Βαριά» ποινή στον ακτιβιστή που δέθηκε στο δοκάρι στο Έβερτον - Νιούκαστλ

«Βαριά» ποινή στον ακτιβιστή που δέθηκε στο δοκάρι στο Έβερτον – Νιούκαστλ

Ο Λουίς ΜακΚένι που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα στο Goodison Park στις 17 Μαρτίου φορώντας μία μπλούζα που έγραφε μεταξύ άλλων «Just Stop Oil», μιας βρετανικής οργάνωσης που έχει ως σκοπό τη διακοπή κάθε προμήθειας ορυκτών καυσίμων από τη χώρα και δέθηκε στο δοκάρι για να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή, κρίθηκε ένοχος σε δίκη στο South Sefton Magistrates’ Court την Παρασκευή.

Στο δικαστήριο είπε ότι ήλπιζε να σώσει ζωές με τις ενέργειές του. Καταδικάζοντάς τον, ο περιφερειακός δικαστής Γουέντι Λόιντ τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία από όσα μου είπες ότι είσαι παθιασμένος με τον σκοπό σου. Δεν παθιάζεσαι πολύ με το ποδόσφαιρο, προφανώς». Επιπλέον τόνισε ότι οι ενέργειές του ήταν «απερίσκεπτες» και «δυνητικά πολύ επικίνδυνες».

Η επιβληθείσα ποινή είναι αποκλεισμός από όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες για 3 χρόνια και έξι εβδομάδες φυλάκιση. Ο 21χρονος ακτιβιστής τόνισε στο δικαστήριο η «Just Stop Oil» είναι μια ομάδα πολιτικής αντίστασης που ήθελε η κυβέρνηση να δράσει για να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Ας ελπίσουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κοινού θα φέρει δημόσια δράση που θα μπορούσε στην πραγματικότητα, εάν καταφέρουμε να κάνουμε την κυβέρνηση να μας ακούσει, θα μπορούσε πραγματικά να σώσει πολλές ζωές. Αν είναι μια ευκαιρία να σωθούν ένα δισεκατομμύριο ζωές, αξίζει τον κόπο ανεξάρτητα από τις πιθανότητες», ανέφερε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ