aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤζο Κόουλ: «Η Τσέλσι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Premier League την τελευταία 20ετια»

Τζο Κόουλ: «Η Τσέλσι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Premier League την τελευταία 20ετια»

Ο παλαίμαχος άσος της Τσέλσι μίλησε στην «Sun» για το ντέρμπι του Λονδίνου την Κυριακή (06/11-14:00) και τόνισε πως η Τσέλσι είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια στην Premier League. Παραδέχθηκε πως η Άρσεναλ βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι και του αρέσει το πως παίζει αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι σημαντικό.

Τέλος, τόνισε πως η Σίτι θα πάρει ξανά το πρωτάθλημα και πως για να την ανταγωνιστεί η Τσέλσι θα πρέπει να εφαρμόσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο όπως έχει ξεκινήσει να κάνει η νέα διοίκησή της.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζο Κόουλ:

Για την Άρσεναλ:

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το ότι συμβαίνει στην Άρσεναλ, επειδή δεν έχει καταφέρει τίποτα ακόμα. Έχουν θέσει υψηλά στάνταρ για τους εαυτούς τους. Μου αρέσει αυτό που κάνουν. Απολαμβάνω να την βλέπω να αγωνίζεται, κάτι που δεν έχω πει εδώ και αρκετό καιρό. Μου αρέσει ο Αρτέτα κι αυτό που κάνει, πως στήνει την ομάδα του και μου αρέσουν οι νέοι παίκτες. Τίποτα σημαντική δεν έχει επιτευχθεί ακόμα από την Άρσεναλ λόγω των υψηλών στάνταρ που έχουν, αλλά βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Η Τσέλσι έπαιζε σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια, πρέπει να το πούμε αυτό. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Αγγλία στο διάστημα αυτό. Ακόμη αισθάνομαι πως η Τσέλσι μπορεί να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει την Άρσεναλ πολύ σύντομα.

Για το μακροχρόνιο πλάνο των νέων ιδιοκτητών της Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι:

«Μου αρέσει (αυτό που κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες που στήνουν την ομάδα για το μέλλον τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά), είναι πολύ έξυπνο από μέρους των νέων ιδιοκτητών. Εξαιτίας αυτού που συμβαίνει πρέπει να βγάλω το καπέλο μου στην Μάντσεστερ Σίτι, πιστεύω θα πάρει το πρωτάθλημα και φέτος. Πιστεύω πως με την κατάκτηση πέντε από τα τελευταία έξι πρωταθλήματα, μπαίνει σε μία εποχή κυριαρχίας της που ποτέ δεν περιμέναμε να δούμε στην Premier League εξαιτίας του επιπέδου του ανταγωνισμού. Αλλά έχουν κάνει τόσες πολλές έξυπνες αποφάσεις».

«Η Τσέλσι έκανε πίσω και κοίταξε την κατάσταση και σκέφτηκε πως χρειάζεται ένα μακρόπνοο πρότζεκτ, ώστε να κάνει τα σωστά βήματα στον δρόμο που θα την οδηγήσει στο επίπεδο να ματσάρει την Μάντσεστερ Σίτι εντός κι εκτός γηπέδου. Όλα πρέπει να γίνουν με τόση ακρίβεια, η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία καλολαδωμένη μηχανή αυτή τη στιγμή. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Η Τσέλσι πρέπει να σεβαστεί ότι έχουν καταφέρει, αλλά η ανταγωνιστική της φύση την κάνει να θέλει να επιστρέψει στις πρώτες τρεις θέσεις της λίγκας. Θέλω ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, πρέπει να υπάρχουν θεμέλια και θεωρώ πως είναι έξυπνη κίνηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ