aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΤζέραρντ: «Το γκολ με Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία της καριέρας μου»

Τζέραρντ: «Το γκολ με Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία της καριέρας μου»

Ένα από τα γκολ που έχουν πληγώσει όσο λίγα τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριέλαβε στα κορυφαία της καριέρας του ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο λόγος για το φοβερό σουτ εκτός περιοχής στον αγώνα Λίβερπουλ – Ολυμπιακός στις 8/12/2004, με το οποίο οι «κόκκινοι» έκαναν το 3-1 και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «ερυθρόλευκους». Η Λίβερπουλ μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν, στον αξέχαστο τελικό με τη Μίλαν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BT Sport, ο 39χρονος πλέον προπονητής της Ρέιντζερς, είπε συγκεκριμένα: «Η Λίβερπουλ μπροστά από το Kop δεν παρατάει ποτέ τα όπλα. Είσαι υποχρεωμένος να παλεύεις μέχρι το τέλος. Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω ότι έχω παίξει για 17 χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικό και το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου στην Λίβερπουλ».

Ο Τζέραρντ μίλησε και για πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και για το χρονικό σημείο όπου έγινε Λίβερπουλ και όχι Εβερτον: «Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ το 1986 με έκανε να γίνω κόκκινος. Η Έβερτον είχε σκοράρει πρώτη και σκεφτόμουν να γίνω οπαδός της Έβερτον αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε σε 3-1, οπότε από εκείνη τη στιγμή έγινα κόκκινος για πάντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ